(video) „Vom fi peste tot și asta este la propriu, nu la figurat.” Poliția va patrula 10 zile non-stop drumurile

Untitled

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a anunțat că timp de 10 zile urmează să patruleze non-stop drumurile. Decizia vine în urma mai multor încălcări ale șoferilor în perioada stării de urgență, când polițiștii s-au focalizat pe prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 și au limitat interacțiunea socială. Oamenii legii menționează că acțiunea începe azi, 22 mai. Scopul măsurii este de a reduce numărul de accidente în traficul rutier.

În cadrul briefingului de presă, oamenii legii au anunțat că măsura de patrulare va include mai multe acțiuni care anterior erau făcute sporadic. Prin urmare, vor fi efectuate mai multe operațiuni speciale, printre care: verificarea vitezei, mașini capcană, utilizarea radarelor de monitorizare a vitezei și pe timp de noapte, implicarea filtrelor de verificare pentru șoferii care se eschivează de la răspunderea pentru încălcările deja făcute, sancționarea traversărilor la culoarea roșie a semaforului, sancționarea neglijării marcajului rutier, șoferii vor fi verificați și la nivelul de alcool. În cadrul acelorași operațiuni, și pietonii vor fi trași la răspundere dacă vor încălca regulile.

De asemenea, polițiștii vor organiza și operațiunea „Girofarul”, ce are drept scop identificarea șoferilor care nu oferă prioritate ambulanțelor, mașinilor de poliție sau pompierilor.

Alături de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP vor fi cei de la Brigada „Fulger” și cei de la Direcția inspectare efectivă. „Vom fi peste tot și asta este la propriu, nu la figurat. Vă rugăm să colaborați, scopul nostru nu este de a colecta amenzi, ci de a limita numărul de încălcări pe drumurile din țară, astfel încât fiecare participant la trafic să se simtă în siguranță”, a stipulat reprezentantul Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente