Dodon a anunțat că Focul Haric va fi adus în Moldova, iar slujbele religioase de Paști vor fi transmise la radio și TV

dodon

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întâlnire cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, la care au discutat modul în care se vor desfășura sărbătorile de Paști în acest an. Respectiv, s-a hotărât ca slujbele să fie religioase să fie transmise la radio și TV. Totodată, Dodon a menționat că Focul Haric va ajunge și în acest an în Moldova.

„Am constatat că măsurile de distanțare care vin să ne protejeze sănătatea și viața în perioada de pandemie vor fi în vigoare și în timpul sărbătorilor, de aceea recomandăm enoriașilor să stea în continuare acasă. Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea și radioul de stat și fac apel pe această cale către televiziunile și stațiile de radio private să le difuzeze, astfel încât toți creștinii să le poată urmări”, a menționat Dodon.

Cât despre Focul Haric, președintele țării a spus că în urma unui apel pe care l-a făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a-l aduce și în acest an în țara noastră: „Le mulțumesc tuturor celor care își oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase și Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor”.

Deocamdată nu este clar cum mai exact va ajunge Focul Haric în casele creștinilor. De exemplu, în România s-a hotărât implicarea voluntarilor pentru a răspândi focul în ziua de pe Paști. La noi în țară încă nu a fost prezentat modul de răspândire a acestuia.

Reamintim că cele aproximativ 1 400 de biserici din țară au interdicția de a oficializa slujbe religioase cu participarea enoriașilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente