Lista bibliotecilor digitale din Moldova, recomandate în metodologia de studii la distanță

biblioteca
Foto: Skitterphoto

O bibliotecă digitală este un tip de bibliotecă în care sunt adunate diverse materiale în format digital. Acestea pot fi texte, materiale vizuale, audio sau video, fiind stocate în format electronic. Fără a modifica esența activităților biblioteconomice, noile tehnologii aduc o serie de modificări legate în primul rând de faptul că instrumentele ce sunt puse în mâinile bibliotecarilor sunt altele.

Cu ajutorul bibliotecilor digitale poți fi mereu informat, poți lua cărți „cu împrumut” și citi „cât încape” fără a face măcar un pas din casă.

Lista bibliotecilor digitale din Moldova:

# Moldavica — Biblioteca Națională Numerică Digitală a Moldovei

# Biblioteca virtuală IŞE

# Biblioteca Națională

# Biblioteca Pro Didactica online

# Resurse educaționale deschise naționale și internaționale

# Revista Didactica Pro

# Biblioteca eLectronică de informatică

Biblioteca Digitală Globală

# Departamentul Informațional Biblioteconomic

Reamintim că elevii și studenții nu vor recupera orele din perioada carantinei. „Orele de curs nu vor fi recuperate după finalizarea carantinei, asta și este esența metodologiei. Profesorul respectă curriculumul și realizează în continuare lecții în conformitate cu proiectul de lungă durată. Dacă se respectă prevederile metodologiei, atunci procesul educațional este asigurat și nu se impune necesitatea recuperării orelor”, spune secretara de stat pe domeniul educației, Natalia Grîu, contactată de diez.md.

Mai amintim că pe 10 martie a fost emis ordinul de suspendare a procesului educațional. Potrivit acestuia, copiii trebuiau să stea acasă în perioada 11 martie-23 martie, cu o eventuală prelungire a vacanței, în funcție de starea epidemiologică din țară.

Pe 17 martie, prim-ministru Ion Chicu a anunțat că vacanța elevilor și a studenților va fi prelungită pentru încă o săptămână.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente