Elevii și studenții vor mai avea o săptămână de vacanță

clasa-de-scoala

Elevii și studenții vor mai avea o săptămână de vacanță. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul declarațiilor după ședința Centrului Unic de Comandă.

Tradițional, în fiecare dimineață și seară, autoritățile responsabile de gestionarea situației de criză cauzată de coronavirus fac briefinguri de presă pentru a anunța starea lucrurilor în țară. La ședința din această seară, Ion Chicu a menționat că vacanța elevilor și studenților va fi prelungită pentru încă o săptămână.

Reamintim că pe 10 martie a fost emis ordinul de suspendare a procesului educațional. Potrivit acestuia, copiii trebuiau să stea acasă în perioada 11 martie-23 martie, cu o eventuală prelungire a vacanței, în funcție de starea epidemiologică din țară.

La momentul de față, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

Reamintim că la momentul actual, în Republica Moldova sunt înregistrate 30 cazuri de infecție COVID-19.

Mai amintim că parlamentul a aprobat astăzi, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a guvernului privind declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente