(doc) A fost emis ordinul de suspendare a procesului educațional. Câte zile vor sta elevii și studenții acasă

clasa-de-scoala

Începând cu ziua de mâine, toate școlile și grădinițele din țară se închid. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a emis ordinul de suspendare a procesului educațional. Potrivit acestuia, copiii vor sta acasă în perioada 11-23 martie.

În conformitate cu Hotărârea nr. 6/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, se suspendă procesul educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special pe întreg teritoriul țării.

Această măsură a fost luată în contextul în care în țara noastră au fost depistate trei persoane infectate cu coronavirus.

De asemenea, autoritățile îndeamnă toți părinții să nu lase copii fără supraveghere și să evite autotratamentele, iar în caz de urgență să apeleze la serviciul telefonic 112.

Găsiți ordinul mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente