Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Moldova: „Ambele persoane au revenit recent din Italia”

coronavirus

Două cazuri noi confirmate de coronavirus în Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății în cadrul unui briefing de presă.

„Au fost prelevate probele, iar la momentul actual sunt finisate testele pentru cinci cazuri suspecte din cele 10 cazuri prelevate. S-au confirmat încă două cazuri de îmbolnăvire. Două persoane adulte care au revenit din Italia recent. Ambele persoane sunt internate la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.  Dacă e să ne referim când au revenit, nu este vorba de ruta care a venit din Milano. Una dintre persoane a venit pe 1 martie dintr-o vacanță la rude. În cazul celei de a doua persoane. este o doamnă care la fel a fost într-o vizită la o prietenă în Italia. A revenit în țară pe 28 februarie. Evitați deplasările individuale la spital și apelați imediat la serviciul 112. Noi vom lucra pentru a determina persoanele care au contactat cu aceștia doi și urmează să treacă testul”, a declarat ministra în cadrul unei conferințe de presă.

Ministra a venit cu un îndemn pentru cetățenii care vin din țările afectate de acest virus să se autoizoleze și în cazul în care au probleme de sănătate să apeleze direct la 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente