Astăzi, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat o vizită de lucru la Bălți. El s-a întâlnit cu viceprimarul Nicolai Grigorișin pentru a discuta problemele cu care se confruntă orașul. Renato Usatîi nu a putut participa la întâlnire, pentru că se află în carantină, dar a participat prin Skype.

Nicolai Grigorișin a ieșit în fața presei pentru a povesti cum a decurs întâlnirea cu Igor Dodon.

„Igor Dodon a venit la Bălți pentru a-și începe campania electorală. La început de discuție, i-am propus lui Igor Dodon să-l invit pe Renato Usatîi să discute cu noi prin Skype. După ce am luat legătura, Igor Dodon s-a întors cu fața și a spus «Nu voi participa la discuții pe televizor».”

„În timpul discuției, i-am zis lui Igor Dodon că vrem să obținem mai mulți bani în bugetul local pentru drumuri și infrastructură. Asta deoarece Bălțiul contribuie cu peste 1,5 miliarde de lei în caznaua statului, iar înapoi ni se întorc foarte puțini bani.”

„Renato Usatîi adresa întrebări politicoase, la care Igor Dodon, de fiecare dată, întorcea capul și zicea că nu are de gând să vorbească «cu un necunoscut» (varianta în rusă «Непонятно с кем»). Adică cu un necunoscut? Renato Usatîi este ales de oameni în calitate de primar al orașului Bălți. Dodon zicea că Usatîi trebuia să fie prezent la această întâlnire, dar din câte cunoșteați el se află în carantină. Și dacă el va încălca condițiile de ședere în carantină, el va încălca prevederile hotărârii guvernului cu privire la răspândirea virusului COVID-19.”

„Igor Dodon avea pregătite două subiecte. Primul – el a zis că azi sau în zilele următoare va decide câți bani adiționali va aloca orașului Bălți pentru reparația drumurilor. Renato Usatîi încerca prin Skype să-i explice lui Dodon că nu el decide cui și câți bani să dea. Cu asta se ocupă guvernul, nu Igor Dodon.”

„Vizita lui Igor Dodon nu s-a desfășurat așa cum și-a planificat-o el, și-a încheiat întrevederea înainte de timp, s-a ridicat și a zis că întrebări nu mai are. Când să iasă din cabinet m-a întrebat dacă îl pot conduce până la ieșire. I-am răspuns că pot.”

„În coridor, Igor Dodon mi-a spus că nu sunt «pragmatic». L-am întrebat «Cum asta?». El mi-a răspuns «O să vezi ce o să ți se întâmple». «Ce aveți în vedere? O să porniți din nou dosare penale?»”

La sfârșit de conferință de presă, Grigorișin a dat de înțeles că își face griji în privința siguranței familiei sale și a spus că dacă se va întâmpla ceva rău cu familia lui, atunci Igor Dodon se va face vinovat de asta.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.