Biserica Ortodoxă din Moldova a venit cu recomandări noi în desfășurarea slujbelor: „Se va improviza altar în aer liber”

Biserica-Ortodoxa-din-Moldova-900×506
Foto: timetv.ro

În urma consultărilor dintre ierarhiile Bisericii Ortodoxe din Moldova cu membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în contextul situației critice de răspândire a noului coronavirus COVID-19, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a venit cu unele recomandări.

Recomandările sunt adresate către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe din Moldova care vor merge la slujbe în situația critică legată de răspândirea noului coronavirus.

Mai jos vedeți recomandările Sinodului Bisericii Ortodoxe.

# În duminicile a III-a și a IV-a a Sfântului și Marelui Post, Sfânta Liturghie se va săvârși în curtea bisericii, improvizându-se în acest sens altar în aer liber.

# Sfintele locașuri de închinare rămân deschise pentru acces la rugăciune.

# În contextul celor binecuvântate, îndemnăm slujitorii și enoriașii să manifeste înțelegere, fiind solidari în rugăciune și sprijin pentru aproapele.

Această decizie luată de Mitropolia Moldovei de a nu suspenda activitatea bisericilor în perioada epidemiei cu coronavirus, contravine Hotararii nr. 7 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, emisă de Comisia națională extraordinară de sănătate publică pe 13 martie.

Amintim că ieri, autoritățile au confirmat alte 11 cazuri de coronavirus de tip nou înregistrate în Moldova, dintre care, a fost înregistrat primul caz la un copil. Astfel, în total, în Republica Moldova sunt 23 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente