(foto) Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală este pregătit de o epidemie de coronavirus. Cum arată saloanele în care ar putea fi internate persoanele infectate

collage

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală a anunțat că instituția este pregătită pentru o epidemie de coronavirus. În cadrul unei vizite a președintelui și a ministrei sănătății, directorul interimar al spitalului, Sergiu Vasilița, a spus că au fost scoase măștile din 2009, când în țară era pericol de gripă aviară. În același context, ministra a ținut să menționeze că în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova, nu a fost înregistrat vreun caz de noul virus.

Mai jos găsiți și fotografii din palatele predestinate persoanelor infectate cu coronavirus.

Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv
Sursă foto: protv

În dimineața zilei de astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că interzice organizarea deplasărilor/călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituţiile de învățământ, în afara țării. În cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie.

Amintim că pe 24 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cod galben la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus, coronavirus.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente