Moțiunea simplă împotriva ministrului de externe nu a fost susținută. „Nu ați precizat ce vreți de la ministru”

img

Majoritatea parlamentară nu a susținut moțiunea simplă împotrivă ministrului externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi.

Moțiunea simplă împotriva ministrului de externe Aureliu Ciocoi nu a fost admisă în procedura legislativă, a declarat în debutul ședinței Zinaida Greceanîi. Alexandru Slusari și Igor Grosu au spus că nu a înțeles argumentele juridice pentru care moțiunea nu a fost acceptată.

„Ieri la biroul permanent, nu am auzit argumente de ce moțiunea nu poate fi admisă în procedură legislativă. Există decizia direcției juridice care a spus că moțiunea este conformă, iar noi nu am primit argumente juridice de ce n-ar trebui să fie inclusă”, a declarat vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari.

„Eu nu voi supune votului această chestiune pe ordinea de zi. Direcția juridică a emis deputaților argumentele. Nu se conține dispozitivul ce vrem noi de la ministrul de externe”, a răspuns președinta parlamentului Zinaida Greceanîi.

„Atât moțiunea simplă, cât și moțiunea de cenzură sunt instrumente constituționale. Nu poate biroul permanent sau direcția juridică să golească de conținut prevederile constituției. Moțiunile se includ în agenda parlamentului, se dezbate moțiunea, apoi se supune votului”, a explicat Sergiu Litvinenco.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente