Ion Ceban a venit cu precizări referitor la informația de semnare a acordului de colaborare dintre Chișinău și București care a apărut în presă în ultimele zile

primarie ceban

După ce în ultimele zile în presă au apărut mai multe informații eronate, Ion Ceban a venit cu precizări referitor la semnarea acordului de colaborare dintre Chișinău și București. La ședința de astăzi, primarul a menționat că acordul adițional de colaborare cu Primăria Chișinău la protocolul de înfrățire a fost semnat doar de către consilierii de la Chișinău, iar delegația de la București doar a asistat la ședința CMC.

Potrivit lui, aceștia au ajuns la Chișinău cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova.

Astfel, Ceban a menționat că acordul semnat la Chișinău va fi trimis de către Ministerului Afacerilor Externe la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General din București.

„Nu a fost un eveniment care a avut loc pe ascuns. Documentul a fost votat de către consilierii de la Chișinău cu 42 de voturi din 51, iar Consiliul de la București este gata să voteze și el. Consiliul din București a fost deschis să voteze acest acord la București. Apoi se poate de vorbit despre semnare. Când totul va fi aranjat și votat, acordul se va transmite prin căi oficiale, prin Ministerul de Externe, și apoi se poate de vorbit despre semnare”, a adăugat Ion Ceban.

În încheiere, primarul le-a mulțumit încă o dată colegilor la București și a menționat că vrea o colaborare frumoasă cu toată lumea.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente