(foto) Unde găsești cel mai bun vin fiert și cele mai colorate decorațiuni din țară. Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Moldova

4

„Last Christmas, I gave you my heart…” și în acest moment toată inima ți se umple cu feeria sărbătorilor de iarnă. Decembrie este despre magie, visuri îndrăznețe, noi începuturi și, desigur, despre târguri de Crăciun. Redacția #diez a întocmit un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun organizate în această perioadă. Deși toate au aceeași tematică, acestea nu se aseamănă între ele, oferind astfel oricărui vizitator, fie el din țară sau turist, o experiență unică, de nerepetat.

Potrivit recenziilor vizitatorilor, pe prima poziție s-a clasat Târgul de Crăciun de la Castel Mimi, un târg care în acest an se desfășoară sub genericul „A fost odată la Castel”. Aici vei găsi o atmosferă de Crăciun exact ca la Viena, Praga, Berlin sau Londra, o atmosferă cretă de sute de kilometri de luminițe, de mirosul îmbietor de vin fiert și de notele pieselor îndrăgite.

Vă prezentăm, mai jos, topul complet:

#1. Târgul de Crăciun de la Castel Mimi

De la deschiderea sa, Castel Mimi și-a bucurat vizitatorii cu o mulțime de surprize frumoase. În această iarnă, aici vă puteți bucura de cel mai frumos și special târg de Crăciun, nu mai vorbim despre cel mai „cu personalitate” vin fiert din care puteți gusta. La Castel veți fi impresionați și de show-uri de lumini proiectate pe clădirea castelului, iar din micile căsuțe de lemn, decorate în stilul celor mai frumoase târguri europene, fiecare poate găsi cadouri originale pentru persoanele dragi. Castel Mimi pare a fi și locul potrivit pentru a petrece timpul cu toată familia. Aici sunt activități distractive pentru fiecare, iar prietenii de peste hotarele țării vor aprecia unicitatea târgului amplasat chiar în curtea castelului.

„Pentru câteva ore am reușit să mă transpun în magia unei povești. Vin fiert, mâncare gustoasă și muzică de sărbătoare – toate, la un loc, impresionează! Apropo, aici am gustat cel mai bun vin fiert. Cel mai mult mi-a plăcut show-ul de lumini. Nu am mai văzut așa ceva înainte. Îmi place mult atmosfera de aici și îmi place că sunt o mulțime de activități interesante atât pentru adulți, cât și pentru copii”, spune Natalia Adjinik.

#2. Târgul de Crăciun de la Orhei

OrheiLand s-a transformat într-o mare de lumini și voie bună, iar oricine vine aici poate beneficia gratuit de toate atracțiile – tobogane de iarnă, roller coaster și de reprezentațiile circului italian „Bonaccini”, iar la reședința sa din OrheiLand, Moș Crăciun împarte cadouri celor mici.

Totuși, orheienii par să nu fie la fel de încântați. „Cam sărăcuț târgul, multe lucruri Made in China, pe care le găsești și la Piața Centrală”, spune Ira Armand.

#3. Târgul de Crăciun Orange din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Tradițional, în fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” ne putem bucura de un târg colorat, cu multe activități distractive. Nu veți putea simți aici miros de brad, dar la sigur veți avea parte de o plimbare activă, dat fiind faptul că la târg veți găsi mai multe caruseluri și tobogane.

„Vin aici în fiecare an, îmi plac mult toboganele. Târgul e foarte colorat, dar la un moment dat, acest conglomerat de culori obosește, unde mai pui că în cadrul târgului au fost înglobate prea multe tematici. Târgul e drăguț, dar sunt foarte puține locuri de unde poți cumpăra mâncare și acel pahar tradițional de vin fiert aromat”, spune Petru Beșleaga.

#4. Târgul de Crăciun din scuarul Catedralei și din Piața Marii Adunări Naționale

În centrul Capitalei, feeria sărbătorilor a venit pe 21 decembrie. Cel mai important târg din țară a fost lansat cu mare fast. În acest an, acesta promite a fi pe măsura așteptărilor dat fiind faptul că amenajarea celui mai important orășel e coordonată atât de guvern, cât și de municipalitatea orașului. Pe lângă tradiționalele căsuțe cu produse confecționate manual, aici vizitatorii se vor putea da cu patinele și savura din plin bucatele calde, cu un vin fiert, ușor condimentat.

„Culoare, multă culoare, comercianți autohtoni, suvenire confecționate manual, îmi place târgul din acest an, cu toate că decorațiunile sunt aceleași și din anii precedenți. Cred că locația de anul trecut era aleasă mai favorabil, deoarece aveai oportunitatea să mergi pe o stradă de poveste. Totuși atmosfera de Crăciun, aici, la cel mai important târg din țară, e una specială”, spune Alina Onța.

#5. Târgul de Crăciun de la Bălți

Centrul Municipiului Bălți s-a transformat într-un tărâm de poveste, odată cu inaugurarea târgului de Crăciun din acest an. Mii de persoane au participat alături de primarul orașului Bălți la aprinderea luminițelor.

„Am fost la deschiderea târgului de Crăciun de la Bălți, nu m-am așteptat să fie atât de mulți oameni. Aici este mult vin fiert, aș spune că în aer e un miros îmbătător la propriu și la figurat. Oamenii sunt foarte veseli aici”, spune Cristina Bețivu.

Taguri: #best of
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente