Ideea de a face bani din clipuri video publicate pe YouTube a devenit un adevărat job pentru unele persoane. Astfel, unii utilizatori încasează milioane de dolari din vizualizările la videourile publicate pe conturile sale de YouTube.

Programul de parteneriat al platformei permite influencerilor să câștige bani prin intermediul reclamelor plasate în videoclipurile pe care le încarcă. Astfel, prin programul AdSense, Google plasează aceste reclame în conțintul videoclipurilor de pe platformă, iar cei care creează conținutul încasează bani, transmite playtech.ro.

Suma câștigată depinde și de alți factori, precum locația, durata vizionării videocipului, lungimea acestuia sau caracteristicile demografice ale urmăritorilor.

Cei de la Business Insider au discutat cu patru youtuberi și au aflat de la aceștia câți bani generează pentru fiecare un milion de vizualizări.

Marina Mogilko are trei canale pe platformă: unul pentru limbi străine, unul de lifestyle și unul business. Spune că cel de business generează cei mai mulți bani din AdSense. Pentru fiecare 1 000 de vizualizări, Mogilko câștigă în medie 10,73 $. De asemenea, în medie, pentru fiecare 1,5 milioane de vizualizări, aceasta încasează aproximativ 10 mii de dolari.

Kevin David are 800 de mii de abonați pe canalul său de YouTube. Videoclipul său intitulat „Shopify Tutorial for Beginners” i-a adus acestuia peste 40 de mii de dolari, la 1,1 milioane de vizualizări.

Austen Alexander și-a început canalul pe platformă în 2016. Acum, acesta le-a spus celor de la Business Insider că fiecare milion de vizualizări îi aduce, în medie, undeva la 6 000 de dolari.

Shelby Church are un canal pe YouTube cu peste 1,2 milioane de abonați. Dintre cei patru youtuberi chestionați, aceasta încasează cei mai puțini bani per vizualizare. Aceasta a declarat că încasează între 2 000 și 5 000 de dolari pentru un milion de vizualizări.