Gigantul auto Volkswagen a anunțat vineri că va investi 60 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru digitalizare și producție de mașini electrice și hibrid. Mai ales că Tesla a ales Germania pentru fabrica din Europa, scrie gsp.ro.

Suma este mai mare cu 16 miliarde decât planurile anunțate anterior, notează dw.com. Trei fabrici din Germania vor fi complet trecute pe producție de mașini electrice, în timp ce fabrici din China și Statele Unite vor fi și ele total sau parțial transformate.

Ținta este ca Volkswagen să producă în următorii 10 ani 75 de modele electrice complet noi și în jur de 60 de modele hibrid. Obiectivul anterior era să lanseze 70 de modele de mașini electrice și modele hibrid în total, conform sursei citate!

Volkswagen intenționează să vândă 26 de milioane de unități electrice full și în jur de 6 milioane hibrid până în 2029. Gigantul german încearcă să își îmbunătățească imaginea după scandalul Dieselgate din 2015, când a fost forțat să recunoască trucarea softului de poluare de pe mașini diesel pentru a ocoli limitele de emisii de noxe.

În plus, Volkswagen a decis să iuțească ritmul pentru fabricarea mașinilor electrice după ce concurentul Tesla a anunțat că a ales Germania pentru a crea prima fabrică din Europa, aproape de Berlin.