(foto) 2,4 milioane de lei și niciun rezultat. Ce s-a întâmplat cu pilonii de delimitare din Chișinău la un an de la instalare

45qUg2HYzOk (1) (1)

A trecut un an de la implementarea unui proiect promițător pentru Chișinău — instalarea pilonilor de delimitare. Pentru asta Primăria Chișinău a alocat 2,4 milioane de lei, însă rezultatele nu sunt cele dorite. Timp de un an, pilonii unul câte unul dispăreau pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar mașinile apăreau una câte una pe trotuar.

A trecut un an de la implementarea unui proiect promițător pentru Chișinău — instalarea pilonilor de delimitare. Pentru asta Primăria Chișinău a alocat 2,4 milioane de lei, însă rezultatele nu sunt cele dorite.

Echipa #diez a scris de mai multe ori timp de un an despre iresponsabilitatea autorităților și a șoferilor care își parchează mașinile acolo unde, în mod normal, ar trebui să meargă pietonii.

Cei mai mulți piloni lipsesc în zona din preajma Poștei Moldovei și Magazinului Nr 1. Am găsit piloni rupți, scoși tot cu șuruburi din teracotă.

dUrZNqpBGMM (1) (1)

45qUg2HYzOk (1) (1)

BlHyoJbWQmI (1)

nZEjHJYhjkc (1)

PR7YYi8Rrns (1)

rIuReDekjQo (1)

ZlsmFb4qUWs (1)

În același timp, poliția „nu observă” cum, zilnic, zeci de mașini sunt parcate pe trotuar, încălcând regulile de circulație rutieră (parcarea pe trotuar) și ocolind pilonii de pe marginea trotuarului de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

1

Încă din luna decembrie 2018, șoferii au început să ignore încercările primăriei de a crea condiții bune pentru pietoni. În fotografia de mai jos puteți vedea cum mașinile stau parcate în rând chiar dacă, pe atunci, încă niciun pilon nu a dispărut.

Ruslan Codreanu, pe atunci primar interimar, a declarat că după finalizarea proiectului, atât primăria, cât și INP vor lucra concertat pentru a nu admite cazurile de parcare ilegală a mașinilor. „Noi ne vom sesiza la fotografiile care reprezintă încălcări apărute în spațiul media și împreună cu poliția vom lua măsuri”, a declarat Ruslan Codreanu în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

Aceeași imagine am surprins-o anul acesta, în luna ianuarie. Primul „test-drive” de iarnă pilonii l-au eșuat. După topirea zăpezii aceștia au cedat, iar șoferii au început să-și parcheze mai sigur mașinile pe trotuar.

Pilonii au fost montați de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, începând de la Calea Ieșilor și până la strada Negruzzi. Ei au înălțimea de jumătate de metru, iar la intersecții de un metru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente