Dumitru Țîra îl acuză pe Andrei Năstase că ar fi încălcat legea chiar de la primul pas pe care l-a făcut în Primărie

tiranastasecollage

„Andrei Năstase s-a autosuspendat ieri din funcția de primar general al municipiului Chișinău, drept urmare, el nu are un temei legal pentru a ține o ședință în Primărie. Mai mult, odată ce Năstase participă în cursa pentru funcția de primar, el încalcă legea prin organizarea unei întâlniri electorale cu funcționarii Primăriei în timpul orelor de serviciu. Conform prevederilor legale, Andrei Năstase nu are voie să se implice direct sau indirect în activitatea Primăriei sau să implice funcționarii instituției în campania sa electorală”, spune Dumitru Țîra.

Dumitru Țîra, candidatul PPEM pentru funcția de primar general al municipiul Chișinău susține că primul lucru pe care l-a făcut Năstase în calitate de Ministru de Interne al Republicii Moldova a fost să îl numească pe cumătrul său în funcție de Șef al Poliției Naționale.

„Iar din prima venire la Primărie, încalcă legea și implică angajații Primăriei, din contul orelor de serviciu, în activitatea sa electorală. Andrei Năstase nu are voie să se implice în activitatea Primăriei, motivul fiind autosuspendarea sa și participarea în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Cer Comisiei Electorale Centrale să nu aștepte sesizări, dar să urmărească acțiunile candidaților și să se autosesizeze. Chiar dacă reprezintă partide, să nu uite că reprezintă statul acolo, adică cetățenii”, a declarat Dumitru Țîra.

Aceasta este ședința lui Andrei Năstase la Primărie:

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente