Candidatul la funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Dumitru Țîra, a susținut o conferință de presă prin care a încercat să răspundă la mai multe întrebări legate de el din această campanie electorală. Acesta a menționat că principala problemă a Primăriei este politizarea ei, iar el este votul împotriva tuturor.

„După cum cunoașteți, la alegerile pentru funcția de primar general al mun. Chișinău participă 19 candidați. Presa și experții independenți exprimă opinii despre o înțelegere ascunsă între exponenții PSRM și PPDA care vizează derularea campaniei electorale, precum și rezultatele acesteia”, a declarat Dumitru Țîra într-o conferință de presă.

„Totodată, patru partide unioniste participă activ în acest scrutin prin înaintarea candidaților săi. Spre regret, aceste circumstanțe, dar și situația actuală politică în Republica Moldova, divizează și mai mult societatea, iar acest «activism politic» are drept scop demotivarea sau determinarea cetățenilor de a nu participa la scrutinul electoral pentru a-și exprima dreptul la vot. Conform sondajelor, numărul celor nehotărâți și celor care declară că nu vor vota se ridică la 40 %.

Fiind reprezentant activ al societății civile și exponent al mass-media în ultimii nouă ani, consider că activismul politic degradant, precum și evenimentele politice din ultimii cinci ani au determinat cetățenii Republicii Moldova să-și piardă încrederea în instituțiile de stat, în liderii politici, în viitorul țării, dar și în valoarea și importanța exprimării dreptului lor de a vota”, mai adaugă candidatul la funcția de primar general.

Dumitru Țîra a mai declarat că el semnifică votul împotriva tuturor în această campanie: „Prima și principala prioritate a Chișinăului trebuie să fie oamenii. Pentru că oamenii sunt cea mai importantă și cea mai mare valoare a Capitalei și a Țării.

Principala problemă a Chișinăului este Primăria, cu toți cumătrii, verișorii, cu toți urmașii lui Chirtoacă și oamenii băgați de partide.

Principala problemă a Chișinăului este politizarea Primăriei. Eu sunt votul împotriva tuturor partidelor care vin la Primărie cu scopul de a obține dividende politice și uită despre drumuri, apă, suburbii, râurile de pe Albișoara. Uită despre oameni.”