Promisiunile lui Dumitru Țîra pentru Chișinău: 4 luni facem curățenie, 4 ani construim

tira2

Candidatul PPEM pentru poziția de primar general al Municipiului Chișinău, Dumitru Țîra, a făcut public prioritățile sale pentru Capitală.

„Dragi locuitori,

ai orașului Chișinău și ai orașelor Codru, Cricova, Durlești, Sângera, Vadul lui Vodă, Vatra și ai satelor Băcioi, Bâc, Brăila, Bubuieci, Budești, Buneți, Ceroborta, Cheltuitori, Ciorescu, Colonița, Condrița, Cruzești, Dobrogea, Dumbrava, Făurești, Frumușica, Ghidighici, Goian, Goianul Nou, Grătiești, Hulboaca, Humulești, Revaca, Stăuceni, Străisteni, Tohatin, Trușeni și Văduleni, am avut speranțe față de mulți primari. Nu s-au realizat. Deoarece oricine vine la Primărie, cât de colorate și lungi ar fi programele electorale și dulci promisiunile lor, devin absorbiți de sistemul corupt și nefuncțional. Băieți buni, influențe proaste”, așa își începe programul Dumitru Țîra.

curatim

Planul  de lucru va fi împărțit în două etape: „Patru luni facem curat și măturăm corupția, traficul de influentă, birocrația, cumetrismul. Patru ani construim orașul oamenilor care au motive să zâmbească”, mai adaugă Țîra.

Iată ce scrie în programul său electoral: Detalii aici.

„În primele patru luni voi face următoarele:

• selectarea unei companii internaționale pentru realizarea unui Audit al cheltuielilor și achizițiilor efectuate de Primărie, instituțiile subordonate și întreprinderile municipale;

• minimum 57 de dosare penale pentru furt din bugetul statului, licitații frauduloase pentru reparații de drum, trafic de influență în alocarea bugetelor, fals în acte pentru utilizarea banilor externi și furt din banii alocațiilor sociale. Sunt sigur că vom mai descoperi multe din ispravele „foștilor gospodari” din structurile Primăriei;

• crearea procedurilor noi în gestionarea banilor municipali cu gradul 100 % de protecție împotriva schemelor de corupție, trafic de influență, favoritism și birocrație.

STOP: Otkat, verișor, șapte semnături, mită, cadou de Anul Nou, sunet de la partid, AMUȘ, tăt rezolvăm… săptămâna viitoare. Schimbarea va veni nu doar în orașul Chișinău.

• Suburbiile vor deveni parte a casei noastre comune, municipiul Chișinău. Niciun locuitor al municipiului nu va mai cerși la ușile Primăriei. Vin să vă dau ceea ce este al vostru;

• Apă și canalizare pentru locuitorii municipiului;

• Transport interurban civilizat;

• Asigurarea fiecărei localități cu sistem de evacuare a deșeurilor și sortare a gunoiului;

• Alimentație de calitate în școli și grădinițe.

În patru luni voi face așa ca nimeni să nu vă mai promită în electorală niciun centimetru de drum pentru care deja ați plătit. După patru luni de activitate, vom organiza un referendum orășenesc, achitat din banii salvați de schemele de corupție oprite de mine și noua echipă a Primăriei.

La referendum fiecare dintre locuitori va putea spune cum vrea să arate și să fie organizată strada, sectorul, orașul, municipiul Chișinău. Rezultatele referendumului vor sta la baza creării planului de dezvoltare a orașului și programul de activitate a Primăriei.

tiraaa

Schimbarea pe care o vom face împreună va fi cu accent pe educație și cultură. În patru luni voi face curat, pentru ca în următorii patru ani să avem motive de zâmbet”, conchide Dumitru Țîra.

Mai multe despre campania sa vedeți pe pagina de Facebook: Zâmbește, e gratis!

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente