Diminețile sunt mai plăcute atunci când micul dejun este o prioritate. Acesta trebuie să conțină bucate sățioase care să te încarce cu energie pentru o zi întreagă. Iată că brânzoaicele, cunoscute și sub denumirea de „sîrniki”, sunt niște gustări tipice țărilor postsovietice și, de obicei, sunt servite la micul dejun. Denumirea derivă de la termenul „brânză”, de aceea ingredientul principal la pregătirea acestora nu este altceva decât brânza. Mai mult, în funcție de condimente, acestea pot fi servite atât dulci, cât și sărate.

Cu toate că pot fi preparate cu ușurință acasă, echipa #diez a decis să bucure iubitorii de brânzoaice, care nu petrec mult timp la bucătărie, cu o listă a localurilor unde vă puteți delecta papilele gustative cu acestea:

# Folk’s Croissants

folk
Situat la intersecția străzilor Pușkin și Mihail Kogălniceanu, localul este o adevărată surpriză pentru iubitorii de liniște și bucate cu adevărat gustoase. Mai mult, localul este deschis începând cu ora 7.30 și finalizând cu ora 22.00 în zilele lucrătoare, iar în zilele de weekend acesta este deschis între 8.30 și 22.00.
Aici vă puteți delecta papilele gustative cu „sîrniki” la prețul de 45 de lei, iar acestea sunt servite cu smântână și magiun.
Mai multe informații aflați accesând linkul.

# Star Kebab

star kebab
Rețeaua de fast-food Star Kebab se poate lăuda cu un nou meniu care include și brânzoaice fine cu gem de portocale și smântână. Mai nou, aceștia au inclus în meniu: terci de ovăz cu fructe de pădure, croissant și chesse rolls.
Mai multe informații aflați aici.

# Keks

keks brânzoaice
Patiseria poate fi găsită pe str. Ismail, nr. 84 și este deschisă între 8.0 și 22.00 de luni până sâmbătă, iar duminică este deschisă între 10.00 și 22.00.
Aici puteți savura brânzoaice dulci, servite cu cremă și gem de pomușoare, la preț de doar 55 de lei.
Mai multe detalii aflați aici.

# Trattoria della nonna

tratoria
Trattoria della nonna prezintă o rețea de restaurante, unul fiind situat pe str. M. Kogălniceanu, nr. 62 și este deschis zilnic de la 7.0 dimineața până la ora 2.0 după miezul nopții.
Aici puteți găsi brânzoaice intitulate „Fritelle della nonna”, la preț de 35 de lei. Acestea sunt pufoase, din brânză de vaci, sunt servite cu smântână și ninse cu zahăr pudră.
Mai multe informații despre meniu, găsiți aici.

# OSHO

osho
Restaurantul este situat pe bulevardul Decebal, nr. 7/1 și este deschis între 10.00 și 0.0 în zilele de duminică până joi, iar în zilele de vineri-sâmbătă, localul este deschis între 10.00 și 2.0.
Aici puteți savura din papanași cu smântână și gem de coacăză la preț de 70 de lei.
Mai multe informații despre meniu și serviciile localului găsiți aici.

# Chianti

papanasi
Chianti este situat pe str. Mihai Eminescu, nr. 50 și are un program non-stop.
Aici vă puteți delecta papilele gustative cu papanași, smântână, dulceață și fructe la prețul de 90 de lei.
Mai multe informații referitor la serviciile localului găsiți aici.

# Pegas Terrace & Restaurant

pegas
Localul este situat în inima orașului, pe strada Albișoara, nr. 20/1. Mai mult, are un program non-stop de activitate.
Aici găsiți brânzoaice pufoase cu smântână la preț de 60 de lei.
Mai multe informați aflați accesând linkul.

# Delice D’Ange

delice d ange
Patiseria este amplasată pe str. 31 August 1989, nr. 117/2. În zilele de luni până vineri, puteți vizita restaurantul între orele 8.0 și 22.00, iar în zilele de weekend – între 9.0 și 22.00.
Aici găsiți brânzoaice pufoase, gătite în stil franțuzesc, la preț de 65 de lei.
Mai multe detalii referitor la meniul patiseriei, dar și la serviciile acesteia, aflați aici.