(video) 100 de zile ale Maiei Sandu. Raportul de activitate al Guvernului

ds

Prim-ministra Maia Sandu susține o conferință de presă în care prezintă raportul de 100 de zile al activității Guvernului. Echipa #diez va lista cele mai importante reușite (poate și gafe, dacă le va anunța) ale noului Guvern.

Discursul Maiei Sandu a început cu o metaforă despre o corabie, despre șobolani și stânci. „Am urcat pe corabie, am alungat șobolanii, am chemat marinari onești”.

„În primul rând am dat libertate jurnaliștilor, activiștilor civici, oamenii nu mai sunt interceptați. Statul a încetat să fie instrumentul de constrângere a oamenilor care critică guvernarea.”

„Nu construim garduri, sărbătorim alături de oameni, nu îi verificăm cu detectoare de metal.”

„Am deblocat granturi de de peste două miliarde de lei pentru a acoperi gaura de peste patru miliarde de lei creată de guvernarea pedistă.”

Ministra justiției Olesea Stamati a prezentat raportul activității ministerului.

„A fost modificată legea cu privire la Procuratură. Procurorul general va urma să treacă mai multe etape pentru a fi desemnat în această funcție.”

„Imunitatea judecătorilor a fost modificată de la cea generală la cea funcțională, adică vor avea protecție doar în cazurile care țin de meseria lor, nu și în afara acesteia.”

Vadim Brînzan, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat:

„Am deconspirat zeci de scheme ilegale de la întreprinderile de stat care au delapidat statul cu cel puțin un miliard de lei.”

„Am efectuat investigații la Moldtelecom. Am stopat schemele și contractele care duceau la delapidări de bani din instituție.”

„Am lansat procesul de demonopolizare. Vom modifica legile cu privire la transport. Șoferii transportatori vor cunoaște mai bine regulile de transportare a pasagerilor.”

„Tariful la roamnig va fi redus. Acesta va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente