Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Solicitarea în acest sens a fost făcută de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, în cadrul Comisiei parlamentare juridice numiri și imunități.

Faptele pentru care a fost solicitată ridicarea imunității sunt probele, pe care Dumitru Robu spune că le deține organul de urmărire penală, în legătură cu infracțiunile comise de către deputate, acționând „în interesul grupului criminal condus de Șor și au favorizat nemijlocit fraudarea sistemului bancar”.

În cadrul ședinței, pentru ridicarea imunității Marinei Tauber au votat șapte deputați pentru și doi împotrivă.

În plenul parlamentului 56 de voturi, proiectul de ridicare a imunității Marinei Tauber a fost aprobat.

În plenul parlamentului 56 de voturi, proiectul de ridicare a imunității Reghinei Apostolova a fost aprobat.

Amintim că azi procurorul general interimar a venit în Parlament. Acesta a solicitat ridicarea imunității a două deputate. Este vorba despre Reghina Apostolova și Marina Tauber, ambele membre ale partidului politic Șor.

Deputatele au apărut pe listele raportului Kroll.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității deputatelor și încuviințarea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a cazurilor acestora. Procurorul general interimar a convocat o ședință de urgență conform regulamentului numiri și imunități.

PP Șor a părăsit ședința Parlamentului. Membrii partidului au protestat în acest mod împotriva propunerii ridicării imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova. Deputații din Partidul Democrat nu au votat pentru ridicarea imunității.