A murit în timpul actului sexual. Judecătorii francezi îl consideră victima unui „accident de muncă”

fr

Un bărbat ar fi decedat din cauza unui infarct, după ce a întreținut relații sexuale. Acesta se afla într-o călătorie de afaceri în Franța, iar moartea sa a fost catalogată drept „accident de muncă”, compania fiind astfel vinovată de moartea acestuia.

„Inginerul Xavier X a fost găsit mort în camera de hotel din comuna franceză Meung-sur-Loire, la scurt timp după ce a acesta a întreținut relații sexuale cu o localnică pe care tocmai o cunoscuse”, scrie bizlaw.md.

Avocații șefilor bărbatului au insistat că bărbatul nu își efectua datoriile de serviciu în momentul morții și au dat vina pe „actul sexual”, care a fost și un adulter, pentru că bărbatul era căsătorit. Judecătorul a decis însă că angajatul „are dreptul să fie protejat pe toată durata misiunii, indiferent dacă accidentul are loc în timp ce acesta își execută activitatea profesională sau viața normală”.

Mai mult, autoritățile franceze au declarat că moartea prin șoc trebuie clasificată ca un „accident de muncă”, care dă dreptul familiei sale să beneficieze de compensații atât de la stat, cât și de la angajator. Prin urmare, moștenitorii bărbatului vor primi lunar până la 80 % din salariul victimei până când aceasta ar fi atins vârsta de pensionare și apoi o parte din pensia acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente