(doc) Lista secţiilor de votare care vor fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie

sdg

Guvernul a aprobat lista secţiilor de votare care vor fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

În documentul aprobat de Guvern se menționează că la aprobarea secțiilor au fost examinate şi luate în considerare demersurile asociaţiilor diasporei moldoveneşti de peste hotare, adresate Ministerului şi Comisiei Electorală Centrale, precum şi practica anterioară de participare la vot a cetăţenilor de peste hotare, în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016 (turul I) şi 13 noiembrie 2016 (turul II) şi alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Vedeți mai jos lista secțiilor de votare:

1l

2l

Lista secțiilor de vot urmează să mai fie analizată, în cazul orașului Dublin.

Reamintim că, pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale, se vor desfășura și alegerile parlamentare noi în patru circumscripții: nr. 17 – Nisporeni, nr. 33 – suburbiile din Chișinău, nr. 48 – localitățile din regiunea transnistreană și circumscripția nr. 50 – Europa de Vest.

Cele patru circumscripții au rămas fără reprezentanți după ce Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic și-au depus mandatele de deputați, iar Andrei Năstase și Maia Sandu au fot aleși în funcțiile de prim-ministră și, respectiv, vicepremier și ministru al MAI.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente