Chironda și-a prezentat echipa și urmează să depună actele la CECEM. Din partea cărui partid va candida

media_156776253348370700

Activistul civic Victor Chironda și-a prezentat echipa electorală. Evenimentul a avut loc în scuarul Cehov, proiect de care acesta s-a ocupat de câțiva ani. Deși candidează ca reprezentant al unui partid politic, Chironda spune că el și cei de pe listă nu sunt membri de partid, iar partidul este doar „un vehicul”, deoarece un candidat independent la Primărie nu poate avea o echipă în CMC. Astfel, activistul va candida din partea Partidului Forța Nouă, un partid inactiv în prezent.

„Viziunea noastră pentru Chișinău este clară și realizabilă. Vrem un oraș ce oferă oamenilor oportunități. Vrem un oraș sigur”, a spus Chironda în prezentarea programului său.

Chironda spune că geopolitica nu are nici o atribuție în problemele de zi cu zi ale locuitorilor. Întrebat de ce nu a candidat independent, acesta a spus că:

„Este foarte puțin timp ca să colectezi semnăturile, iar candidații independenți nu pot face echipă în Consiliul Municipal. În CMC ajung oameni care nu știu nimic și care cunosc prioritățile orașului.”

Până în prezent, trei candidați au fost înregistrați oficial, și anume Ion Ceban (PSRM), Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța Nadejda) și Teodor Cârnaț (Partidul Voința Poporului).

Partidul Forța Nouă este un partid fondat în 1997, care în prezent îl are ca lider pe Valeriu Pleșca.

Partidul a mai candidat la alegerile locale din 1998, ca parte a blocului electoral din care făcea parte odinioară PDM-ul lui Dumitru Diacov, din 1999, ca parte a „Alianței Centriste”, și la parlamentarele din 2001, ca parte a „Alianței Braghiș”.

Ultimele alegeri la care a participat partidul au fost cele locale din 2011, când a obținut două mandate de consilier raional și municipal, 39 de mandate din consiliile orășenești și sătești și un mandat de primar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente