Vasile Bolea despre criticile aduse din partea ACUM: „Când am votat investirea Guvernului, PSRM nu a știrbit încrederea instituție?”

dsdsds

Desemnarea lui Vladimir Țurcan (PSRM) în funcția de președinte al CC a stârnit multe declarații critice din partea conducerii Blocului ACUM, care susțin că ex-deputatul socialist nu are competente necesare pentru a ocupa această funcție importantă. În replică, Vasile Bolea (PSRM) se întreabă retoric de ce colegii din majoritate au acceptat ca PSRM să susțină investirea Guvernului.

„Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în instituție. Nu am înțeles etichetările unor colegi. Interesant, dar când toți 35 de deputați ai PSRM au votat pentru investirea Guvernului, acest fapt nu a fost unul grav, știrbind și mai mult încrederea în instituție?

Dar poate numirea în calitate de secretari de stat, adjuncți, interimari și alți șefușori pe nanași, cumătri, concubine, foste soții nu a fost știrbită de loc imaginea acestor instituții?

Nu mă consider lepros, bolnav de rabie, gripă aviară sau de alte maladii transmisibile. Sunt mândru că fac parte din Marea Familie a Socialiștilor, o echipă unită, consolidată și profesionistă.

Am deplină încredere în profesionalismul actualei componențe a Curții Constituționale. Am încrederea că Judecătorii CC, numiți recent, vor da dovadă de caracter, corectitudine şi se vor supune doar Constituției.

În ceea ce ține de alegerea în calitate de Preşedinte al Curții Constituționale a domnului Vladimir Țurcan, consider că este un bun profesionist, cu o experiență bogată care, prin prestația sa, va întoarce încrederea cetățenilor în această importantă instituție din statul nostru. Cei care au emoții și nu pot să le stăpânească, le recomand să privească vreun serial, Санта Барбара, Рабыня Изаура sau altele. Acolo puteți da frâu emoțiilor”, a declarat deputatul socialist.

Ieri, Prim-ministra Maia Sandu s-a declarat nemulțumită de faptul că un exponent al PSRM a ajuns în fruntea Curții Constituționale și spune că este un lucru grav.

De asemenea, Andrei Năstase solicită magistraților CC să-și depună demisia în cazul în care aceștia nu vor spune public cu cine au votat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente