(foto) Descoperă tinerii din La La Play 2019. Vioristul Petru Bivol, despre pasiunea pentru biciclete, Michael Jackson și arta simfonică

petru

Petru Bivol este un tânăr viorist, din orașul Chișinău, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice. Născut într-o familie de artiști, a îndrăgit arta încă de pe vremea când era copil, mai mult, Petru se mai laudă cu o pasiune, bicicletele.

Cu un tată și o soră vioristă, Petrică, cum obișnuiesc să îi zică prietenii, este un fan fidel al acestui instrument. Cu toate că, în copilărie nu era fascinat de această ocupație a sa, odată ce a crescut a înțeles adevărata valoare a muzicii și susține că în prezent, muzica e tot ce-l interesează.

„La început nu voiam să cânt nici cu vocea, nici cu vioara, dar cu timpul am înțeles cât este de frumos să poți aranja notele în sunete și am ajuns să fiu tot mai îndrăgostit de muzică.  Acum mă inspiră pe zi ce trece”, a mărturisit Petrică.

De la vârsta de 6 ani și până în prezent, se dedică artei simfonice, este membru al organizației „Moldovan National Youth Orchestra”(MNYO), dar și al orchestrei de muzică populară „Plai Moldovenesc”. Mai mult, împreună cu 3 colegi din MNYO au format un cvartet de muzică populară, iar împreună susțin mai multe concerte la diverse evenimente, printre care și nunți.

cvartet

Rolul său în orchestră nu este doar de viorist, tânărul susține că are și o voce armonioasă, însă preferă să o țină mai mult pentru sine.

„Nu-mi place să fiu solist, de aceea canto este ca un refugiu spiritual doar pentru mine. În general, nu iubesc să fiu în centrul atenției, prefer să stau undeva în umbră, însă munca mea să ajungă la urechile și sufletele spectatorilor”, a spus Petru.

Petru mai are o pasiune, departe de sunetul orchestrelor și al muzicii, iubește să călătorească cu bicicleta. Aceasta fiind un alt refugiu, care l-a cucerit pe Petru încă de la primele lecții de a conduce acest mic, dar atractiv vehicul.

petrica 3

#Despre La La Play 2019

„Sunt pentru prima oară în această expediție, datorită colegilor mei din orchestră care m-au motivat să merg și eu în turneu. Nu regret deloc, este vesel aici, cunosc oameni noi, văd locuri noi și obțin noi experiențe”, a spus Petru.

plaiul fagului-36

Expediția La La Play din acest an reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Petrică cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place la nebunie.

#Vinul meu preferat

„Îmi place vinul rose, deoarece este dulciu și are și o culoare frumoasă, cristalină, cu toate acestea, este puternic. De aceea, consider că rose-ul mă reprezintă, este dulce la prima vedere, dar totodată este puternic”, a susținut Petru.

#Omul care mă inspiră

„Michael Jackson este omul care mă inspiră atât artistic, cât și moral. A fost dintotdeauna un om pozitiv și plin de viață, iar muzica și dansurile sale au fost și vor rămâne de neînlocuit”, a spus Petru.

#Locuri dragi

„Deoarece îmi place istoria Moldovei, continui să fiu impresionat de frumusețea și structura Cetății din Soroca, un loc liniștit, plăcut și plin de speranță”, a menționat Petru.

petrică 1

petru

petruyy

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente