Procesul de selectare a Judecătorilor Curții Constituționale a fost încheiat, prin votarea astăzi atât de Guvern cât și de Parlament a 4 judecători, care, alături de alți 2, desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii vor fi noua componență a Curții Constituționale.

Noua componență a Curții a depus jurământul în fața Parlamentului.

CSM i-a nominalizat în funcție pe Eduard Ababei și Serghei Țurcan, pe data de 30 iulie.

CV-ul lui Eduard Ababei:

CV-ul lui Serghei Țurcan:

Guvernul i-a desemnat în calitate de judecători a Curții Constituționale pe Liuba Șova și Nicolae Roșca.

CV-ul Liubei Șova:

CV-ul lui Nicolae Roșca:

La Parlament concursul a fost cu peripeții. Deși inițial concursul de la Parlament a fost câștigat de Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, pe 15 iulie, înaintea ședinței extraordinare au apărut două nume. Astfel, noile nume propuse de Parlament sunt Domnica Manole și Dumitru Pulbere.

CV-ul Domnicăi Manole:

 

Vladimir Țurcan este un general-maior de poliție și politician din Republica Moldova, care din 31 decembrie 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Vladimir Țurcan a deținut funcția de Ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Republicii Moldova în perioada 21 decembrie 1999 – 19 aprilie 2001. Ulterior, el a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor, exercitând funcția între 2001 – 2002 și Legislatura 2005-2010. Între lunile mai 2009 – august 2009 a îndeplinit funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.