Parlamentul și-a schimbat candidații. Cine ar putea merge la Curtea Constituțională

colaj aw

Parlamentul va numi doi judecători la Curtea Constituțională, dar nu cei care au câștigat concursul anterior organizat de Parlamnent. Astfel, cei doi candidați sunt Domnica Manole, fostă judecătoare care a participat la concursurile de la Guvern, Parlament și a devenit în ultima perioadă un fruntaș al Platformei DA. Celălat candidat este Dumitru Pulbere, care a deținut anterior funcția de președinte al Curții Constituționale.

Concursul anterior fusese câștigat de către Nicolae Eșanu ( pe atunci secretar al Ministerului Justiției) și Vladimir Grosu (un fost viceministu al Ministerul Justiției). Anunțul câștigătorilor de atunci fusese făcutpe data de 24 iulie.

Proiectul de lege care îi pune îi propune în funcție pe Domnica Manole și Dumitru Pulbere a fost semnat de cei 3 președinte de fracțiuni care fac parte din majoritatea Parlamentară, și anume Vlad Bătrîncea, Mihai Popșoi și Alexandru Slusari.

Nu a fost oferită o explicație de ce concursul care s-a finalizat pe data de 24 iulie a fost anulat.

Din comisia parlamentară care a luat decizia numirii acestor doi candidați fac parte următorii deputați: Litvinenco Sergiu (PAS), Ţurcan Vladimir (PSRM), Vremea Igor (PDM), Bolea Vasile (PSRM), Dolinţă Alla (PSRM), Groza Ion (independent), Novac Grigore (PSRM), Sîrbu Serghei (PDM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente