Fostul prim-ministru, Pavel Filip, acum deputat în Parlament acuză majoritatea că a ignorat concursul și îndeamnă pe cei din blocul ACUM „să se trezească”. Totodată, acesta spune că Alianța de Guvernare și-a arătat adevărata lor față.

„Parlamentul îi înaintează astăzi la Curtea Constituțională pe Dumitru Pulbere si Domnica Manole. Unul nici măcar nu a fost în concurs, cealaltă a picat și concursul de la Parlament, și cel de la Guvern (și a candidat cu nr. 29 pe lista blocului ACUM la alegeri)”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Filip, Parlamentul a organizat concurs, dar pentru că “nu le-a plăcut ce a ieșit” și nici n-a ieșit cine trebuie, au decis să se înțeleagă.

„A fost și un “concurs” pentru alianța de guvernare, un test pe care l-au picat și prin care, astfel, ne-au arătat adevărata lor față. Cuvintele “transparență”, “corectitudine”, “meritocrație”, “depolitizare” sunt pentru conferințe de presă și activitatea de opoziție. Ajunși la guvernare, le-au uitat. Înțelegeri pe sub masă, partajări, monopolizarea puterii: acesta e programul lor de guvernare”, a mai scris Pavel Filip.