(foto) Cum arată Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, renovat în proporție de 80%

DSC_0129

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani se află într-un stadiu avansat de executare.

Astfel, pe aleile principale, cu o suprafață de 8500 m², este pe sfârșite instalarea pavajului (80% realizare), iar pe cele secundare a fost așternut asfalt nou.

Totodată, sunt în desfășurare lucrările de amenajare a scărilor de granit de la intrarea principală în parc, iar din 19 august, a.c., va începe reabilitarea spațiilor verzi din zona de odihnă.

Lucrările prevăzute pentru prima etapă de reconstrucție a Parcului „Alunelul” sunt îndeplinite în proporție de 80% din necesar, urmând a fi încheiate până la 30 august, a.c.

La etapa a II-a de lucrări, pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști. De asemenea, urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilier urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a Parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a Parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente