CEC va stabili luni data pentru alegerile noi în circumscripțiile 50, 33 și 48

cec

Comisia Electorală Centrală ar urma în cadrul ședinței de mâine să decidă asupra alegerilor Parlamenare noi pentru funcția de deputat în circumscripțiile uninominale 33, 48 și 50. Necesitatea lor a venit după ce mandatele lui Andrei Năstase, Maia Sandu și Viorel Melnic au devenit vacante. Primii doi și-au dat demisia din cauza că ocupă funcții în executiv, iar Melnic, din cauza că „funcția de deputat independent nu îi permite să îndeplinească promisiunile electorale”

O decizie în acest sens ar urma să fie decisă la ședința de pe 29 iulie, luni. Potrivit legii, în cazul alegerilor Parlamentare, campania electorală durează două luni, dintre care ultima lună înainte de ziua scrutinului este permisă agitația electorală, iar candidații pot fi înregistrați începând cu 2 luni înainte de ziua alegerilor.

Astfel, dacă CEC decide organizarea alegerilor Parlamentare noi pentru aceste circumscripții, în aceeași zi cu alegerilor locale, candidații ar urma să înceapă să ceară liste de subscripție pentru strângerea semnăturilor începând cu 20 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente