(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Viața de zi cu zi” (5)

Orphan Monks in Myanmar
Foto: poy.org

Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a cincea serie prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Viata de zi cu zi” (Daily Life) 

Locul I. Demetrius Freeman / Freelancer. „Fetițele Soarelui”

14 Decembrie, 2018

În New York se află cele mai multe școli în care se simte segregarea copiilor albi și cei de culoare. În loc ca părinții să-și integreze copii în școli, aceștia preferă să-și ducă picii în clase speciale unde învață doar copii de culoare.

Locul II. Qiang Li. Freelancer. „Călugări orfani din Myanmar”

Copiii preșcolari se joacă singuri în „camera de grădiniță”în fiecare dimineață, în timp ce copiii mai în vârstă sunt la lecții în camera de alături. Urcarea pe gratiile de fier a devenit cel mai popular joc al lor. Această „instituție de învățământ” se află orașul Bagan, Myanmar, un loc unde sunt primiți copiii orfani din tot Myanmarul. Părinții lor au murit în urma războiului, genocidului sau a drogurilor. Acolo există 136 de copii. Cel mai mic copil are de doi ani și jumătate. Copiii călugării trăiesc și studiază în acel templu până la vârsta de 18 ani sau au posibilitatea să rămână pentru întreaga viață.

Locul III. Soren Bidstrup. Berlingske. „USA 6”


Premii de excelență. Stephanie Keith / Reuters. „Călătoria sacră a oamenilor din Lakota”

31 mai, 2018

Mahto se întrece cu vărul lui, care este pe cal. Acesta sare râul Cheyenne din Green Grass, Dakota de Sud, SUA.

Premiul de excelență. Maya Alleruzzo / Associated Press. „Mesaj de la tata”

29 mai, 2018

În această fotografie apar copiii lui Ismail Saleh, deținut condamnat la moarte, care ascultă ultimul mesaj al tatălui lor.

Premii de excelență. Amnon Gutman. Freelancer. „Fii în pace”

Părinții lui Clayton Hemmingway Jr., în vârstă de 16 ani, plâng în timpul vizitei la cimitirul Ever Greene unde este îngropat fiul lor. Clayton a fost ucis pe 4 noiembrie 2017, la intrarea în casă, după o ceartă pe terenul de baschet din Gersh Park din East New York. Făptașul se află încă în libertate.

Citește și:

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2019”, la categoria „Știri” (3)

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018, la categoria „Impactul imigrațiilor” (4)

Taguri: #POY 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente