Mai știi gustul unui mojito cu mentă proaspătă și mult lime? Dacă da, avem o propunere interesantă pentru tine: vezi în acest articol cum poți profita de vitaminele verii, savurând cocktail-uri fresh, pregătite chiar la tine acasă! La magazinul METRO găsești absolut toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o băutură răcoritoare și creativă de vară, economisind la modul cel mai serios.

Iată topul celor mai ușoare 4 rețete

#1 Limonadă siciliană

Perfectă în timpul sezonului fierbinte, e apreciată atât de adulți cât și de copii. Limonada siciliană are o tradiție îndelungată și este o băutură perfectă pentru aperitiv.

Conform rețetei antice, se storc 12% de suc natural de lămâie cu un aparat de făcut suc.  Secretul sicilian constă în concentrarea limonadei, cu:

# 100 grame de suc de lămâie

# 100 grame de zahăr.

Cele două ingrediente trebuie amestecate bine până când zahărul este complet dizolvat, apoi trebuie pus în congelator într-un borcan timp de cel puțin trei ore, până devine o pasta gelatinoasă. Din acest concentrat se pot realiza 4 porții de limonadă, adăugând apă după preferințe.

ingrediente-limonada

Dar asta nu e tot. Dacă ai mai mulți musafiri și vrei să faci un cocktail cu alcool, păstrează aceeași rețetă, doar adaugă sirop Rioba sau sirop LemonRantcho de la METRO, mai poțiadăuga vin alb APRIORI Muscat sau Chardonnay (îl găsești la reducere acum) și cuburi de gheață mărunțite.

Pentru un gust mai intens, adaugă mentă și felii de portocală. Și partea cea mai bună este că din 3 ingrediente poți realiza mai multe tipuri de limonade.

Sfat! Pentru un decor eco-friendly folosește:pahare din sticlă colorată, paie bio-degradabile sau reutilizabile, sticle sau chiar un bol mare pentru cocktail-uri.

limonada-cocktail-varatic

Cu ce bucate poțicombina o limonadă?

Limonada clasică poate fi servită cu orice fel de mâncare, în special cu bucate reci din pește și carne la grătar, cu salate fresh de vară, saucu pizza. Deserturile nu se combină cu o limonadă siciliană, din cauza gustului său intens.

#2. Aperol

O băutură inventată acum un secol, dar care este si astăzi la mare căutare. Longevitatea acestei rețete se datorează faptului că poate fi consumat în diferite moduri, mai exact 7:

1 spritz;

2 cu piersici;

3 cu sirop de caise Rioba de la METRO;

4 cu grapefruit;

5 cu vin alb moldovenesc;

6 cu apă tonică;

7 gin punch.

ingrediente-aperol

AperolulSpritz este, fără îndoială, cel mai popular aperitiv din Europa. Rețetasa clasică(pentru 2 porții) esteformată din:

  • 75 ml Prosecco sau vin alb
  • 50 ml Aperol
  • 25 ml Apă minerală
  • O felie de lămâie
  • Multă gheață.

aperol-cocktail-racoritor

Pentru copii, cocktailul se poate realiza cu sirop Rioba de caise sau cu piersici proaspete (1 porție):

aperol-copii-ingrediente

  • 25 ml sirop Rioba de caise sau pulpă de piersici
  • Frunze de mentă
  • Puțin suc de lămâie
  • Apă.

aperol-copii-cocktail-de-vara

 

Selection of refreshing summer drinks - mojito, sangria, mimosa, aperol, martini, rustic background copy space

Dacă sunteți o gașcă mai mare, o să adori rețeta asta care deși, e mai complicat de făcut, e absolut divină! Într-un bol de punch pune(4 porții):

  • 5 pahare de Gin
  • 3 pahare de Aperol
  • Un pahar de Yellow Chartreuse
  • Un pahar de suc de lime
  • 2 pahare de suc de grepfruit
  • Un pahar de suc de portocale
  • O sticlă de vin spumant
  • Feliile de la două portocale
  • Gheață.

Cu ce bucate poți combina un aperol?

Aperolul este un aperitiv, de obicei se servește cu gustări reci camăsline, pizza, paste, lasagna sau alte bucate italiene. Datorită gustului amărui, se combină perfect și cu un desert mai dulce.

#3 Mojito

Se spune că Mojito a fost creat undeva în jurul anilor 1800 de către sclavii aduși să lucreze pe plantațiile de trestie de zahăr din Cuba.Mojito conține doar 5 ingrediente (1 porție):

  • 50 ml rom
  • Gheață
  • 12 frunze proaspete de mentă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 25 ml apă minerală carbogazoasă ­­­
  • o jumătate de lime.

ingrediente-mojito

Varianta fără alcool se prepară cu castraveți, kiwi, fără rom și cu mai puțin zahăr.

mojito-cocktail-de-vara

Cu ce bucate putem servi un mojito?

Acest cocktail este universal, se poate combina ușor cu mai multe feluri de mâncare. Este perfect pentru gustările reci cum ar fi un steak, dar se combină și cu legume la grătar. De la METRO CHEF poți alege pește și fructe de mare proaspete, ce se vor combina excelent cu un mojito răcoritor.

#4 Espressosummer

Ingrediente (1 porție):

  • 30 ml cafea espresso
  • 45 ml liquorAmaretto sau spumant
  • 15 ml suc de portocale
  • 7 ml apă
  • o linguriță de zahăr
  • patru-cinci mure (sau coacăză)
  • o felie de lămâie pentru decor.

espresso-ingrediente

Apa și zahărul se amestecă până când se dizolvă tot zahărul. Murele se zdrobesc într-un shaker pentru cocktail-uri. Băutura este perfectă pentru zilele de vară. Gustul intens de cafea și murele se combină de minune. Pot fi servite separat pentru o doză de energie!

espresso-summer-cocktail-recoros

Suntem în plin sezon de fructe și legume proaspete – ar fi mare păcat să nu savurăm o băutură revigorantă pe căldura asta, mai ales că pot fi preparate atât de ușor cu ingrediente de la METRO!