(foto) Și-au dat frâu liber imaginației. Cum experimentează studenții de la UTM în cadrul lecțiilor de pictură

foto main

Desenul artistic este o modalitate de exprimare, iar atunci când ai toată libertatea să creezi, obții lucruri frumoase. Pornind de la această idee, profesorul de pictură de la UTM, Liviu Hâncu, le-a oferit studenților din anul doi, specialitatea Design Vestimentar Industrial, posibilitatea de a cunoaște și a practica toate stilurile artistice, în cadrul lecțiilor de la disciplina „Reprezentarea în design”.

Pentru a le da frâu liber imaginației, profesorul a hotărât să iasă din tiparele programului academic și le-a propus studenților o dezvoltare multilaterală prin toate stilurile picturii.

„Așa gen de experiment nu s-a mai făcut în nici una din universități și nici în colegii. Acest program presupune cunoașterea și practicarea tuturor stilurilor artistice, cum sunt: realism, futurism, cubism, abstract, suprarealism. Profesorul nostru prin această metodă de predarea ne-a dat frâu liber imaginației, ne-a propus să trecem peste hotarele noastre și impuse de universitate”, menționează Iulia Railean, studentă în anul II.

Studenții urmează să susțină un examen la această disciplină pe 27 mai, până atunci vă propunem să admirați rezultatele pe care le-au obținut în urma acestui curs.

unnamed

unnamed (6)

colaj

colaj 2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente