PDM, primii în buletinul circumscripției naționale, și primii în 46 de alte circumscripții

PLahotniuc

În 46 de circumscripții, candidații PDM vor figura pe prima poziție. În doar cinci circumscripții, locul 1 este ocupat de reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). PDM, în urma tragerii la sorți, este primul în buletinul de vot și pe circumscripția națională.

Potrivit ZDG, acest fenomen este oarecum neobișnuit și „ciudat”.

„Părerea mea este că putem să ne uimim de acest fenomen. Nouă ni se va spune căeste dovada unei bune organizăria Partidului Democrat, aşa cum a fost la alegerile prezidenţiale din 2016, când pentru Marian Lupu, în câteva ore au fost adunate 30 000 de semnături. Atunci toată lumea se minuna că listele de subscripţie, eliberate de Comisia Electorală Centrală, nici nu puteau ajunge la locul de destinaţie. Desigur este un fenomen care dă de gândit, dar noi ştim care va fi răspunsul Partidului Democrat. Dacă îî acuzăm, ne vor răspunde că nu avem dreptate, că suntem răuvoitori şi că invidiem partidul. Ştim cazul domnului Vladimir Plahatniuc când s-a depistat că o singură mână a scris mai multe listecu datele personaleale alegătorilor. Aceaste coincidenţe stranii cumva se leagă între ele”, a explicat Igor Boțan pentru Ziarul de Gardă.

Singurele circumscripții unde PDM nu ocupă prima poziție sunt 26, unde candidatul PDM, Mihail Stratulat a trebuit să se înregistreze repetat deoarece în prima tentativă i-au fost invalidate majoritatea semnăturilor, 31, unde Chiril Ganurici s-a înregistrat la finalul perioadei de înscriere, deoarece nu a vrut să degreveze din funcția sa ministerială.

Totodată, în circumscripția 45, PSRM a venit cu listele înaintea PDM, caz similar și în circumscripțiile din Transnistria, 47 și 48.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente