Tutun CTC a fost vândut de autoritățile Republicii Moldova. Cine este cumpărătorul

tutun.lwort6x5sc-678×381

Statul a vândut Societatea pe Acțiuni „Tutun CTC”, după ce pe 11 ianuarie a fost încheiat contractul de vânzare a 90,8% din acțiuni. Cumpărător este „Le Bridge Corporation”, o companie ce deține și mai multe magazine duty-free, fiind principalul concurent pe piață a companiei Dufremol, ce aparține primarului de Orhei, Ilan Șor.

Potrivit deschide.md, nu se știe deocamdată care a fost prețul final de achiziție a respectivelor acțiuni, cert este că anterior autoritățile cereau 235,57 milioane lei.

Ultima încercare, soldată cu insucces, de a vinde aceste acțiuni a avut loc în septembrie anul trecut, când statul a organizat o rundă de licitație, în care se regăseau acțiunile mai multor companii, însă au fost vândute doar cele de la Fabrica de vinuri din Bardar.

Celelalte pachete de acțiuni: câte 100% din acţiunile SA „Barza Albă” și „Comerţ-Petrol”, 90,81% din acțiunile „Tutun-CTC”, 78,030% din acțiunile SA „Combustibil Solid”, 60,18% – „Hotel Chişinău”, 59,486% – SA „Floare-Carpet”, 31,415% – „Glass Container Company” etc., au rămas nevândute.

Tutun-CTC a fost scoasă la vânzare în 2016 deși în anii precedenți, guvernanții anunțau că vor selecta experți străini care să evalueze corect bunurile stra­te­gice ale statului și să caute investitori din exterior. Experții urmau să primească 2% din suma bunu­lui pe care ar fi reuşit să-l vândă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente