(foto) #diez la Bookfest. Ce titluri de cărți îți recomandăm și la ce preț le poți găsi la salonul de carte

bookfes

Bookfest este în plină desfășurare la Moldexpo în perioada 29 august – 2 septembrie, iar toți cititorii se strâng la discuții literare și reduceri grandioase la cărți. Reporterul #diez a trecut pe la eveniment și a selectat un set de cărți din propria listă de lectură, pe care ți le recomandă și ție!

# „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery. (Litera – 79 MDL)

Deși inclus în literatura pentru copii, romanul „Micul Prinț” este o operă literară atât povestită celor mai mici, cât și percepută de adulți cu un sens aparte. Cartea poate fi găsită la mai multe edituri de la Bookfest, în diferite ediții.


# „Toamna Patriarhului” de Gabriel Garcias Marquez (Pro Noi – 129 MDL )

Despre roman, Marquez a zis că reprezintă o biografie a propriei vieți și dintre toate operele sale, ține la aceasta cel mai mult. Cartea este împărțită în 6 capitole, care povestesc despre viața unui dictator din insulele Caraibe și despre puterea tiranică pe care acesta o deține.

# „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury (Art – 145 MDL / Educational Center – 320 MDL)

Cel mai cunoscut roman al lui Ray Bradbury descrie istoria unei lumi în care cărțile nu sunt doar interzise, ci sunt și strânse din toate casele și arse. Titlul este unul semnificativ, 451 de grade Fahrenheit fiind temperatura la care arde hârtia. Cartea poate fi găsită la Bookfest în două versiuni: în limba română la Art și în limba engleză la Educational Center.

# „Oameni din Chișinău” de Dumitru Crudu (Muzeul Național al Literaturii din Bucureși – 69 MDL)

Cartea lui Dumitru Crudu reprezintă realitatea în care trăim zi de zi, o viață foarte apropiată de rutina noastră, însă aparent depărtată când e pusă pe foaie. Romanul poate fi găsit la editura bucureșteană la târgul de carte din Chișinău.

# „Cronica păsării arc” de Haruki Murakami (Bookstore – 111 MDL)

Acțiunea romanului debutează în Tokyo, avându-l ca protagonist pe un om deloc ieșit din comun. Însă o întâmplare aparent banală, așa cum e dispariția motanului său, îl aduce la granița dintre vis și realitate și astfel pornește firul narativ al operei.

# „Să ucizi o pasăre cântătoare…” de Harper Lee (Bookstore – 165)

Povestea surprinde un tată, avocat de profesie, și doi copii ai săi în rutina lor zilnică. Pacea familiei este încălcată atunci când tatăl primește un nou caz în judecată, pentru care este impus să lupte de aceeași parte cu persoane de culoare în unul dintre cele mai rasiste state din SUA. Romanul poate fi găsit și la editura Polirom în colecția TOP 10.

# „Femei” de Charles Bukowski (Polirom – 77 MDL)

Acesta este primul roman scris de Bukowski după ce a cunoscut succesul în lumea literară americană. La fel ca și celelalte romane ale lui Bukowski, acesta surprinde un limbaj vulgar, sex fără perdea și o auto-biografie a autorului.

# „Procesul” de Franz Kafka (Polirom – 121 MDL)

„Procesul” este un roman care îl surprinde pe protagonist în fața unei sentințe de judecată, însă despre care el nu știe nimic. Nici eroul, nici cititorul nu află niciodată de ce a fost acuzat acesta, iar toată cartea îl prinde în căutarea unei ieșiri din încurcătura necunoscută lui.

# „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey (Polirom – 155)

O istorie pornită într-un spital de nebuni, cu reguli stricte și pacienți deprimați. Istoria acestora se schimbă când este internat un bărbat plin de viață, dornic de a încălca regulile și de a începe o luptă cu medicii spitalului.

# „De ce iubim femeile” de Mircea Cărtărescu (Humanitas – 99 MDL)

O serie de scurte povestiri din creația lui Mircea Cărtărescu, care surprinde toate ipostazele umanității, dorite și nedorite a fi expuse.

# „Peisaj după isterie” de Mircea Cărtărescu (Humanitas – 120)

„Peisaj după isterie” este o colecție a publicisticii cărtăresciene începând cu anul 2007, până în 2017, care surprinde viziunea autorului asupra evenimentelor politice și sociale ce au avut loc în România în această perioadă.

Bookfest îți aduce alte mii de titluri de cărți, printre care găsești și această listă de recomandări de lectură de la #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente