„Am făcut un fel de pariu cu mine”. Cunoaște-o pe Gabriela Negru-Vodă, tânăra cu 10 pe linie la bacalaureat

collage

Gabriela Negru-Vodă este absolventa Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldănești. Pe parcursul celor 12 ani de studii, tânăra a depus efort, ca într-un final, la examenele de bacalaureat, munca ei să fie remunerată cu 4 de 10.

Prezența camerelor de filmat la BAC i-au oferit siguranță

Proaspăta absolventă spune că nu are emoții prea mari în legătură cu rezultatele, dar recunoaște că era un pic în suspans. „Am răsuflat ușurată și mulțumită de mine însămi”.

Ea a susținut examenele de bacalaureat la limba și literatura română, la limba franceză, la istoria românilor și universală, iar ceea ce ține de disciplina la solicitare, Gabriela și-a ales chimia. Tânăra nu a fost scutită de la vreun examen. Prin urmare, pregătirile au fost mult mai complicate.GA1

Dacă unii elevi se plâng că normele de securitate ar fi prea dure, iar aparatele de bruiaj și camerele de luat vederi îi deranjează și îi face să se simtă inhibați, Gabriela a ținut să susțină contrariul. „Sunt familiarizată cu anturajul respectiv. Prezența lor mi-a oferit mai multă siguranță”.

„Mi-am propus să obțin 10”

„Am muncit în permanență, întrucât de mică mi-a plăcut să învăț. Să învăț, nu să tocesc. Prin urmare, cunoștințele și aptitudinile mi s-au fortificat, ajungând la examenul de bacalaureat suficient de pregătită”, menționează tânăra absolventă.

Teoria fără practică nu are vreo valoare, așadar în decursul anului, Gabriela a aplicat toate cunoștințele în exersare și a reușit să rezolve un număr impunător de teste.

ga4

Gabriela recunoaște că și-a propus să aibă note mari la bacalaureat și a încheiat un soi de înțelegere cu sine. „Am făcut un fel de pariu cu mine, adică mi-am propus să obțin 10 la examenul de bacalaureat. Au fost momente în care îmi părea un lucru ce ține de domeniul fantasticului, dar rezultatele m-au convins că dorințele și aspirațiile se realizează doar dacă îți dorești cu adevărat acest lucru. Și desigur, dacă muncești”.

Urmează să studieze la București

În vacanța de vară, Gabriela planifică să se odihnească, să depună actele la universitate și să citească cât mai multe cărți. Ea vrea să avanseze în domeniile sale de preferință și să-și dezvolte pasiunile. Absolventa este pasionată de lectură, scris, limbi străine, mitologie, istorie și călătorii.

ga2

Gabriela are deja o viziune clară în ceea ce ține de viitoarea sa profesie. Tânăra s-a hotărât să-și continuie studiile în domeniul economiei, la Academia de Studii Economice din București.

„Nu vă stresați inutil”

Elevilor care urmează să susțină examenele de bacalaureat le sugerează să-și valorifice la maxim potențialul.

# Nu puneți accent pe note, ci pe formarea unei personalități fundamentate pe valori general-umane;

# Munciți în permanență;

# Valorificați-vă la maxim potențialul;

# Pregătiți-vă în continuare sistematic de ore și nu vă stresați inutil.

 

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente