CEC dezminte informațiile apărute în presă, precum că lipsesc buletine de vot în secțiile din Chișinău

Alegeri-locale-noi-2018-2

După ce presă au apărut informații despre lipsa mai multor buletine de vot în câteva secții de votare din Chișinău, Comisia Electorală Centrală vine cu câteva precizări care dezmint aceste informații.

În comunicatul de presă se spune că buletinele de vot tipărite pentru municipiul Chișinău și pentru celelalte 6 localități în care au loc alegeri locale noi au fost transmise, la data de 18 mai, consiliilor electorale de circumscripție, prin act de predare-recepționare.

Buletinele de vot remise birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost numărate pentru a se verifica încă o dată dacă numărul de buletine solicitate coincide cu numărul buletinelor recepționate de la tipografie.

CEC spune că în cazul în care la numărarea buletinelor de vot se constatată o diferență între numărul buletinelor de vot solicitate și numărul celor primite, membrii biroului electoral întocmesc un act de constatare prin care stabilesc acest fapt. Actul de constatare se prezintă consiliului electoral de circumscripție, iar ulterior Comisiei.

CEC îi asigură pe alegători că „este o instituție transparentă, bine pregătită să soluționeze operativ și profesionist orice problemă apărută în procesul de desfășurare a alegerilor locale noi din 20 mai 2018.”

Amintim că, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a recepționat astăzi o sesizare, depusă de candidatul PPDA, Andrei Năstase, care reclamă faptul că numărul de buletine de vot solicitate nu corespunde cu cel al buletinelor primite de mai multe birouri electorale din Capitală.

Informații la minut despre alegerile locale din municipiul Chișinău, puteți găsi AICI.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente