(video) Cum se bucură locuitorii de venirea MoldoCrescendo în satul lor: „La noi în sat niciodată nu a sunat muzică clasică, am rămas șocată”

nișiodată

În cadrul campaniei de fundraising a Festivalului de Muzică Clasică MoldoCrescendo, echipa a publicat un video filmat la Conacul Ciolac-Malski, în care apare o locuitoare care povestește de ce este atât de necesar un astfel de eveniment pentru starea de spirit a oamenilor din sat. 

Eugenia spune că în sat „niciodată, niciodată nu a sunat muzică clasică. Este extraordinar. Pentru prima dată în viață, eu am rămas șocată. Foarte frumos, un lucru bun. Dumnezeu să vă dea sănătate la oamenii care au organizat și ne-au făcut atâta plăcere și bucurie.”

Femeia mai spune că satul Bahmut din Călărași este „ca un om pe jumătate mort, nici nu e viu, nici nu e mort. Ca să fie viu, el trebuie să trăiască normal, să mergem în rând cu lumea, cu Europa.”

Anul acesta, echipa vrea să organizeze concerte în casele de cultură din Ialoveni, Mereni, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Cimișlia, Rezina, Băhrinești, Călărași și Chișinău. Însă pentru a organiza totul la cel mai înalt nivel, tinerii au nevoie de resurse financiare.  Moldo Crescendo este format din absolvenți și studenți ai Universităților de Muzică de peste hotarele țării – Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. Din anul 2013, au organizat la Chișinău concerte în fiecare vară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente