La data de 18 iunie vino la Clișova Nouă, Orhei și ia parte la cea de-a IV-a ediție a Festivalului “Frumos Covor Basarabean”, organizată sub genericul "Covorul tradițional – parte a Tezaurului UNESCO".

În cadrul Festivalului se va pune accentul pe promovarea covorului și tehnicilor de realizarea ale acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale.

Oaspeții festivalului vor putea admira și participal la diverse ateliere și expoziții, printre care:
# Expoziția de covoare noi cu vechi motive basarabene ralizate de CMP Arta Rustică
# Expoziția de covoare moldovenești realizate după perioada interbelică până în prezent, expuse de meșterițele populare din republică
# Expoziție cu vânzări ale meșterilor populari: cioplit în lemn, împletit în fibre vegetale, ceramica, broderie, croșetă, port popular și altele
# Școala Micilor Meșteșugari
# Ateliere de învățare a tehnicilor de realizare a covorului
# Șezători de altă dată cu păstrătorii de tradiție și ansamblurile folclorice din zona Orhei (s. Ciocîlteni, s. Biești, s. Peresecina)
# Program artistic prezentat de Ansamblul Folcloric “Romanița”
# Vizitarea Muzeului local al Textilelor
# Bucătărie tradițională

covor

Toate detaliile despre eveniment le găsești pe pagina de facebook.

Festivalul “Frumos Covor Basarabean” este organizat de A.O. “Femeia Rurală” în parteneriat cu Secția Raională Cultură Orhei, Centru pentru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial, Primăria Ciocîlteni și SRL Rusticart, cu suportul  partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida) și ai partenerilor media AgroTV Moldova și Madein.md.