Studenții și elevii sunt invitați la Festivalul Științelor în limba franceză

tineri

Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Formările universitare francofone din universitățile membre AUF în Moldova, organizează Festivalul Științelor în limba franceză. Evenimentul va fi organizat pentru prima data în Republica Moldova și va avea loc la Chișinău, în perioada 15-19 mai 2017.

De la drone la vitamine și de la pateuri la relații economice internaționale, de la secretele frumuseții ascunse în uleiurile esențiale la principii de drept, vorbitorii de franceză de toate vârstele, elevi, părinți, studenți, adulți, sunt invitați să participe la activitățile Festivalului care se vor desfășura exclusiv în limba franceză pe parcursul întregii săptămâni. Astfel, programul evenimentului cuprinde:

Marți, 16 mai, atelier cu titlul „Vitamina C, un remediu miraculos” va avea loc la Formarea universitară francofonă Medicină din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare, 165, bloc administrativ, Sala Roșie, etaj 4, ora 14.00).

Miercuri, 17 mai, atelier cu titlul „Sănătatea într-o picătură de apă” și un curs de patiserie vor fi organizate la Formarea universitară francofonă Tehnologii Alimentare din cadrul Universității Tehnice din Moldova (str. Studenților 9/9, bloc 5, sălile 120 și 222, ora 13.00).

Joi, 18 mai, studenții de la Formarea universitară francofonă Relații Economice Internaționale de la Academia de Studii Economice din Moldova vor prezenta subiecte interesante utilizând tehnica IGNITE (str. Bănulescu-Bodoni, 61, bloc C, etaj 1, sala Paul Bran, ora 11.00).

Vineri, 19 mai, studenții de la Formarea universitară francofonă Drept, de la Universitatea de Stat din Modova, vor organiza o simulare de proces (str. Mihail Kogalniceanu, 65, bloc 2, sala 117, ora 11.30), iar în a doua parte a zilei atelierul cu titlul „Utilizarea uleiurilor esențiale în alimentație și cosmetică » se va desfășura la sediul Reprezentanței din Chișinău a AUF (str. Vlaicu Pîrcălab, 52, ULIM, etaj 3, birou 329, ora 15.00).

Acest Festival face parte din planul de acțiuni al Reprezentanței din Chișinău a AUF și are drept obiective promovarea studiilor în limba franceză și sensibilizarea publicului față de științele predate în limba franceză în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente