Recitaluri, spectacole și prelegeri. Programul Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

thumb-1400×733
Foto: trilu.ro

La Chișinău și Iași se organizează a noua ediție a Festivalului internațional de poezie „Grigore Vieru”, în perioada 16-19 mai. Iată la ce evenimente puteți merge în această perioadă.

La Chișinău, Festivalul va debuta pe 16 mai, începând cu ora 10:00, cu depunerea de flori, alocuțiuni ale organizatorilor și scriitorilor participanți la eveniment şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publica „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Programul va continua cu un medalionul literar-artistic „Poetul cu glas de veșnicie”, organizat în incinta Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, de Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „Ion Creangă”, moderator Claudia Balaban, director general al bibliotecii.

Prima zi se va încheia cu ceremonia de decernare a Premiilor Festivalului, începând de la ora 18.00, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. Totodată va avea loc şi un spectacol de muzică și poezie susţinut de Ion Suruceanu, artist al poporului, Mihai Ciobanu, artist al poporului, Nicolae Jelescu, artist emerit, ansamblul de dansuri modern „Copilărie Dance” de la Centrul Republican pentru Copii și tineret ARTICO și de colectivele artistice de la mai multe licee din Chișinău.

Joi, 17 mai a.c., în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei se va desfăşura simpozionul științific dedicate creației lui Grigore Vieru. Vor susține prelegeri, printe alții: dr. Tatiana Butnaru, dr. Olesea Gîrlea și Dan Verejanu. De asemenea, vor evoca memoria poetului acad. Mihai Cimpoi, acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, acad. Nicolae Dabija, Daniel Corbu, dr. hab. Vasile Bahnaru.

În aceeași zi, începând cu ora 13.00, la Complexul monumental „Scriitorii Unirii”,  Truşeni, va avea loc un medalion literar-artistic „Din Basarabia vă scriu, dulci frați de dincolo de Prut”, moderator Vasile Grozavu, președintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente