(video) Ești așteptat în Grădina Publică Ștefan cel Mare pentru a viziona gratuit mai multe filme

18447237_1356040207814479_3761100386519952605_n
Foto: facebook.com/europedayinMoldova

În acest an, Orășelul European găzduiește Festivalul Cultural European. Pe parcursul săptămânii, publicul are ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene.

Publicul iubitor de frumos din ţara noastră va putea lua cunoștință de mai multe perle din cinematografia europeană, inclusiv din cea a Moldovei, care are o pagină de glorie înscrisă în istoria cinematografiei universale.

Astăzi,  începînd cu ora 17.00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare, vor fi proiectate filmele „Fly away home” (Austria), „Nice People” (Suedia) şi „Stranger in paradise” (Regatul Ţărilor de Jos).

„Fly away home” – Viena 1945: butoiul cu pulbere al războiului și ocupația rusă sunt prezentate din perspectiva inocentă a Cristinei, o fetiță de nouă ani. Ea cunoaște la fel de puține despre pace, precum copiii din ziua de azi cunosc despre război.

„Nice People” – O istorie despre teamă și rasism, dar și despre curaj și lucruri pozitive care nu au mai fost făcute până acum. Un grup de tineri refugiați din Somalia ajung într-un orășel suedez, unde integrarea este dificilă. Antreprenorul local Patrik Andersson vine cu o idee de a folosi sportul pentru a apropia oamenii din localitate.

„Stranger in paradise” – Aflându-se la intersecția dintre ficțiune și documentar, Stranger in Paradise regizat de Guido Hendrikx abordează, într-o manieră onestă, relația de putere care se stabilește între Europeni și refugiați.

Mâine, de la ora 18.00 veți putea urmări peliculele „Truman” (Spania) şi „Strugurii” (Republica Cehă).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente