(video) „Yes Man”-ul de la CRONOGRAF. Luc Fedon, francezul care a devenit imaginea festivalului de film

main luc

Săptămâna aceasta, CRONOGRAF a lansat pe internet primele spoturi de autor ale festivalului din acest an. Gândite, scrise și realizate de Radu Zaporojan, scurt-metrajele îl au în calitate de actor pe un tânăr francez, voluntar la OWH Studio, venit în Moldova de mai bine de jumătate de an.

Luc Fedon este un tânăr francez, care acum jumătate de an a pornit într-o aventură mai puțin obișnuită pentru el. După ce a făcut voluntariat în Africa și Japonia, a vrut să cunoască o țară despre care nu auzise nimic. După câteva căutări pe net, a aflat că Moldova este cea mai săracă țară din Europa, însă asta nu l-a speriat, ci dimpotrivă, l-a făcut mai curios. Dar el a descoperit țara noastră cu alți ochi.

Limba română i se părea la început ca niște interferențe la radio, însă după doar câteva luni, a depășit orice barieră lingvistică. Din motiv că nu toată lumea cunoaște engleza sau franceza, s-a văzut nevoit să învețe el româna, ca să poată interacționa mai ușor cu cei din jur.

Este pasionat de tot ce înseamnă design grafic, așa că a venit să le dea o mână de ajutor celor de la CRONOGRAF. A creat câteva stickere, care vor fi distribuite la festival și, pe care, abia așteaptă să le vadă în mâinile vizitatorilor.

Ediția din acest a Festivalului de Film Documentar CRONOGRAF va începe pe data de 25 mai. Timp de 6 zile, vor fi proiectate peste 50 de documentare din 30 de țări. Pe cei care încă nu au decis dacă vor să meargă, Luc încearcă să-i convingă cu câteva sfaturi în reportajul de mai jos.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente