Campania „Drumul Fructelor” de încurajare a consumului de fructe autohtone de sezon lansată în 2016, vrea să continuie și în 2017, însă are nevoie de ajutorul vostru.

Drumul Fructelor este o campanie socială, de încurajare a consumului de fructe autohtone de sezon, lansată anul trecut de către proiectul Madein.md. Prin această inițiativă inițiatorii își doresc să promoveze producătorii din domeniul agricol și micile gospodării țărănești din diferite regiuni ale țării, dar și să stimuleze consumul activ, zilnic de produse agricole moldovenești.

Photo Credit: madein.md

Photo Credit: madein.md

„Este o activitate frumoasă, una de suflet, prin intermediul căreia echipa noastră și-a dorit să ajute agricultorii din țară care deseori se află într-o situație dificilă. Unii din ei și-au început afacerea din dragoste pentru pământ, alții au moștenit-o de la părinți și bunei și cu toate că au livezi și plantații bogate, pline de fructe delicioase, nu reușesc să găsească piețe de desfacere, nu au modalități de a-și promova produsele și rămân în anonimat.

Astfel pe parcursul anului 2016, echipa Madein.md a organizat 10 vizite la fermierii și agricultorii din diferite regiuni ale Moldovei. La aceste vizite a putut participa fiecare doritor, participanților oferindu-se ocazia de a gusta fructele chiar din livezi sau de pe planații, de a participa la culesul roadei, de a face fotosesiuni în sânul naturii. De asemenea, doritorii au avut posibilitatea de a procura fructe sau pomușoare în stare proaspătă, direct de la producător.

Producătorii la rândul lor au fost bucuroși să profite de oportunitatea de a comercializa cel puțin o mică parte din produsele lor fără să se deplaseze undeva.

Toate aceste vizite s-au soldat cu succes și au fost apreciate atât de către participanți, cât și de către agricultorii care au fost bucuroși să-și împărtășească problemele și bucuriile legate de afacerea pe care o gestionează” spun membrii echipei Madein.md

Photo Credit: madein.md

Photo Credit: madein.md

Drumul Fructelor reprezintă o ocazie perfectă pentru Chișinăuieni de a ieși în mediul rural, mai ales pentru copiii care nu cunosc ce înseamnă să culegi cireșe direct din copac sau să savurezi zmeura delicioasă direct de pe tufele împrospătate de rouă. Iar acest lucru este foarte important, deoarece anume copiii trebuie să consume cât mai multe fructe proaspete, iar în Moldova acestea cresc din abundență.

Planul pentru 2017

Photo Credit: madein.md

Photo Credit: madein.md

„Cu părere de rău, Madein.md nu dispune de resursele necesare pentru a repeta campania și în acest an. Ținând cont că aceste vizite sunt gratuite, cheltuielile legate de organizarea transportului și de alte elemente legate de logistică nu pot fi acoperite fără un ajutor extern.

Ne-am dori mult să continuăm această inițiativă în anul 2017, pentru că este utilă atât producătorilor, cât și consumatorilor din țară. De aceea salutăm orice propuneri sau idei de colaborare din parte organizațiilor de stat, obștești, internaționale sau non-guvernamentale care ar dori să se implice în campania noastră. Vom fi bucuroși să organizăm astfel de vizite și pentru cetățenii străini, care se află pe teritoriul țării noastre sau pentru grupuri de copii, tineri, persoane cu vulnerabilități din diferite medii pentru a le permite să savureze minunatul gust al fructelor moldovenești. Având scopul și de a dezvolta agro-turismul în Moldova, venim cu un apel și către agențiile de turism și de transport care ne-ar putea oferi asistență în realizarea campaniei “Drumul Fructelor”” mai adaugă organizatorii proiectului.

Pentru 2017 se planifică 17 ediții, iar pentru asta madein.md are nevoie de 2.500 dolari, pentru a ajuta proiectul puteți dona aici: Drumul Fructelor 2017

Știrile legate de campanie le puteți vedea pe site-ul www.madein.md și pe pagina de facebook a proiectului sau a campaniei Drumul Fructelor.

Să susținem împreună producătorii autohtoni și să promovăm în continuare consumul de fructe din Moldova!

Video cu totalurile Drumul Fructelor 2016

Cum puteți dona:

#1. Pe caritate.md

#2. Prin sms

Expediază un SMS cu conținutul “madeinmd” la:
9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL
2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

#3. Prin telefon

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

#4. Prin BPay

Platește rapid și ușor prin automatele de plata Qiwi. Vă rugăm să selectați compartimentul „E-money”, după care accesați „BPay” și întroduceți codul „17002149”.