Drumul Fructelor – o inițiativă de promovare a consumului de fructe autohtone

montecore3
Foto: Louchika Tăut

Ca urmare a impunerii embargoului rusesc asupra fructelor din Moldova și în scopul promovării consumului de produse agricole autohtone, cu aproximativ doi ani în urmă, proiectul Madein.md a lansat campania „Fructele interzise sunt cele mai dulci”.

„Drumul Fructelor” vine să continue inițiativa de promovare a consumului de fructe moldovenești și va consta dintr-o serie de vizite la gospodăriile țărănești și întreprinderile agricole din țară, pentru a aduce la cunoștința consumatorilor – principalii producători de fructe din Moldova, oferind o serie de materiale informaționale legate de dezvoltarea unor afaceri de succes în domeniul agricol.

Obiective:

#. promovarea producătorilor autohtoni de fructe și a micilor gospodării țărănești din diferite regiuni ale țării;
#. evidențierea producătorilor autohtoni de fructe care dețin certificate eco și utilizează metode naturiste de creștere a lor;
#. familiarizarea consumatorilor cu procesul de creștere a fructelor în Moldova, cu diversitatea de tipuri de fructe și soiuri, crescute pe teritoriul țării noastre;
#. promovarea consumului activ, zilnic de fructe și a beneficiilor produselor agricole crescute pe teritoriul Republicii Moldova;
#. evidențierea calității fructelor crescute în Republica Moldova, precum și a avantajelor acestora în raport cu cele importate de peste hotarele țării;
#. elaborarea unui program educativ de nutriţie care subliniază rolul fructelor şi legumelor în dieta zilnică, mai ales a copiilor.

Drumul Fructelor
Drumul Fructelor

Pentru a întreprinde aceste vizite am elaborat și un calendar agrar care conține perioadele anului când fructele dau roadă, cu scopul de a realiza cât mai multe ieșiri în teren. De asemena, doritorilor li se oferă o oportunitate unică de lua parte la aceste vizite.

Beneficiile participării la Drumul Fructelor:

#. posibilitatea de afla informații utile cu privre la diversitatea de tipuri de fructe și soiuri ce cresc în Moldova;
#. degustrea fructelor chiar din livadă sau de pe planație, un proces plăcut care ne aduce mai aproape de sânul naturii.
#. posibilitatea de a participa la culesul roadei și la alte activități și lucrări agricole interesante
#. posibilitatea de a procura fructele în stare proaspătă, direct de la producător, la prețuri mult mai convenabile decât cele din piețele sau magazinele capitalei.

Pentru a aduce o vizibilitate mai mare acestei inițiative, am decis să elaborăm și o serie de tricouri, care prezintă imagini cu diverse fructe, dar și o serie de mesaje elocvente venite să susțină promovarea consumului de produse agricole autohtone.

Photo Credit: Daniela Montecore
Photo Credit: Daniela Montecore

Urmăriți campania pe madein.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente