Parlamentul britanic a aprobat convocarea alegerilor anticipate la propunerea Theresey May

stream_img

Parlamentul britanic a aprobat miercuri cererea premierului conservator Theresa May privind convocarea alegerilor legislative anticipate pentru data de 8 iunie, informează Agerpres.

Pentru convocarea acestui scrutin au votat 522 dintre cei 650 de parlamentari ai Camerei Comunelor, iar numărul voturilor împotrivă au fost de numai 13. Cererea a fost astfel aprobată cu un număr de voturi care a depășit lejer majoritatea de două treimi necesară.

Adresându-se parlamentului în dezbaterea premergătoare votului, premierul Theresa May a spus că dorește ca electoratul să-i acorde un mandat puternic pentru negocierea și implementarea Brexitului și a acuzat unele partide de opoziție (laburiștii și liberal-democrații) că „încearcă să zădărnicească procesul” ieșirii Marii Britanii din UE.

Aceste partide de opoziție s-au arătat însă și ele favorabile convocării anticipatelor, deși sondajele actuale arată că ele riscă să piardă mandate parlamentare în urma scrutinului, în timp ce conservatorii și-ar putea extinde majoritatea.

„Vom lupta pentru fiecare vot. Fiecare vot pentru conservatori va face și mai dificilă sarcina celor care doresc să mă împiedice să-mi fac treaba”, a subliniat Theresa May în discursul susținut în fața Camerei Comunelor, ea insistând că dorește să ceară la scrutinul din 8 iunie „un mandat pentru a realiza Brexitul și a face din el un succes”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente