Lector al Academiei MAI „Ștefan cel Mare” a fost reținut pentru estorcarea banilor la susținerea examenelor

caseta_scoala_examen_auto
Foto: PC: alesimon.ro

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a reținut un lector al Academiei MAI „Ștefan cel Mare” pentru infracţiune de corupţie.

În gestiunea procurorilor PCCOCS se află o cauză penală pornită la 24.11.2016, pe faptul acțiunilor ilegale ale unui lector al Academiei MAI „Ștefan cel Mare”. Astăzi, 22 februarie, procurorii PCCOCS au efectuat o percheziție în biroul de serviciu și la domiciliul acestuia, după care el a fost reținut.

La moment, persoana reținută este bănuită de faptul că împreună şi prin înțelegere prealabilă cu examinatorii şi alţi colaboratori ai Direcției Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto a Departamentului Identificare, Înmatriculare a Mijloacelor de Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto a CRIS „Registru”, urmărind scopul primirii mijloacelor bănești ce nu li se cuvin, pretind şi estorcă bani în sumă de la 350 euro până la 1000 euro, pentru susținerea cu succes, fără impedimente, a probelor teoretice şi practice ale examenului de calificare şi eliberarea în consecință a permisului de conducere a unităţii de transport auto.

Sancțiunea articolului de care este bănuit, prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente