(foto, video) Cătălin Josan și Pasha Parfeni, în turneu în Canada, SUA și Italia: Suntem puternici dacă rămânem uniți

Vocile Curajului Montreal Catalin Pasha

Cătălin Josan și Pasha Parfeni au fost invitați de Mărțișor de șapte comunități din diasporă, după ce au fost excluși din mai multe concerte din țară pentru faptul că au criticat vehement guvernarea de la Chișinău. Duminică, la Montreal, Canada, a avut loc primul concert din cadrul turneul intitulat sugestiv Vocile Curajului, la inițiativa Natei Albot și a organizației Koolture Tricolore.

„Cel mai mult mă bucură faptul că speranța e palpabilă și în diasporă, nu doar acasă, și că reușim să lăsăm diferențele la o parte când înțelegem că avem atâtea lucruri frumoase care ne unesc: tradiții, cultură, oameni și, bineînțeles, o țară. Deși mulți îi acuză că au fugit „la călduț”, anume în diasporă se simte cel mai puternic spiritul de comunitate și dorul de acasă”, susține Pasha Parfeni.

 

Vocile Curajului tour dates

 

La rândul său, Cătălin Josan consideră că „mesajul diasporei din Canada pentru cei rămași încă acasă este unul cât se poate de răsunător: așa cum ei au reacționat prompt în urma presiunilor de acasă, așa să fim gata să facem fiecare, să stăm umăr la umăr, să ne susținem reciproc și să nu uităm că suntem puternici dacă rămânem uniți și devenim, fiecare, o voce a curajului.”

 

 

„Turneul Vocile Curajului nu este doar o serie de concerte cu niște artiști prin diasporă. Pentru mine, acest proiect a fost o formă de protest pașnic și un manifest prin care noi, cei care acum nu suntem în țară, am încercat să susținem un val de curaj”, declară Nata Albot într-o postare pe Facebook.

Cătălin și Pasha se află acum la New York, SUA, unde vor susține vineri cel de-al doilea recital din turneu, urmat a doua zi de un eveniment la Chicago, Illinois. Urmăriți zilnic ultimele noutăți despre Cătălin și Pasha pe paginile fb.com/Catalin.Josan.Official și, respectiv, fb.com/PashaParfeny .

Vocile Curajului Montreal Catalin

Vocile Curajului Montreal crowd stage

Vocile Curajului Montreal I heart

Vocile Curajului Montreal Pasha

Vocile Curajului Montreal stage

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente